Home Nieuws Grote verschillen in premie autoverzekering in Zeeland

Grote verschillen in premie autoverzekering in Zeeland

841
0

(Advertentie)
Autobezitters moeten verplicht een WA-autoverzekering afsluiten. De woonplaats vormt een belangrijke factor om de hoogte van de autoverzekeringspremie te bepalen. Binnen de provincie Zeeland zijn de verschillen in de hoogte van de premie groot. Hoe dat kan? In dit artikel alles wat je moet weten over de invloed van de woonplaats op de premie van de autoverzekering.

Risicobepaling
Verzekeraars nemen bij het vaststellen van een premie altijd aan het risico als uitgangspunt. Hoe hoger het risico op schade, des te hoger de premie. Bij een autoverzekering zijn er verschillende risicofactoren. Zo is het risico op claims van startende bestuurders hoger dan bij met bestuurders die al jaren schadevrij rijden.

Ook de auto zelf vormt een risicofactor. Een nieuwe auto veroorzaakt bij schade een hogere kostenpost dan een auto op leeftijd. Een andere factor is de woonplaats. Hoe meer verkeer in een bepaalde regio hoe groter het risico op schade. De schadeclaims binnen een woonplaats vormen ook een belangrijke factor. Als er relatief veel schades geclaimd worden in een bepaalde plaats, is de kans groot dat de premie stijgt. Autoverzekeraars vergelijken op voorwaarden is daarom ook verstandig.

Premieverschillen in Zeeland
Vergeleken met andere provincies, is Zeeland een provincie met relatief weinig auto’s. Cijfers van afgelopen jaar laten zien dat er in Zeeland zo’n 203.980 auto’s geregistreerd staan. Over het algemeen geldt dat in grote steden, zoals Goes en Middelburg meer schades worden gereden, dan in de Zeeuwse dorpen. Hierdoor valt daar de premie doorgaans gunstiger uit.

Op basis van het aantal auto’s in Zeeland als geheel zou je daarom kunnen zeggen dat de premies relatief laag zouden moeten uitvallen. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Er zijn namelijk ook veel rustiger gebieden in Zeeland waar veel is ingebroken in auto’s en/of veel auto’s zijn gestolen.

In samenwerking met: Autoverzekering vergelijken – Independer

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in