Grote respons op OV-enquête SP

Veel Zeeuwen blijken zich druk te maken over de kwaliteit van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de enquête die de SP Zeeland op zijn website heeft gezet. Na precies een week hebben al bijna tweehonderd Zeeuwen de vragenlijst ingevuld. ,,En daar komen nog dagelijks veel deelnemers bij”, zegt SP-statenlid Sjaak Rijkse.

Volgens hem vindt tot dusver een ruimte meerderheid van de inzenders (zo’n zestig procent) de bereikbaarheid van het openbaar vervoer in Zeeland slecht tot zeer slecht en ervaart bijna de helft problemen met reistijden en aansluitingen. Zo’n twintig procent heeft slechte tot zeer slechte ervaringen met de bus.

De reacties komen uit heel Zeeland, vooral Zeeuws-Vlaanderen, maar ook Walcheren scoort hoog. Wat het aantal reacties betreft, blijft Zuid-Beveland wat achter bij de rest van Zeeland.
Zolang nog dagelijks reacties binnenkomen, blijft de enquête on-line staan. Uit de reacties hoopt de SP uiteindelijk een goed beeld te krijgen van de grootste knelpunten in het openbaar vervoer, zodat voorstellen kunnen worden gedaan daar wat aan te doen.

,,Het zal nog wel enkele weken duren voordat we alles goed in beeld hebben”, zegt Rijkse. ,,Want de enquête levert een grote diversiteit aan reacties op. Daar komt nog bij dat het overgrote deel van de inzenders niet alleen onze vragen beantwoordt, maar daar ook specifieke tips of klachten aan toe voegt.”

De enquête is te vinden op: zeeland.sp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 4 =