Home Nieuws Grote brand Sint Philipsland

Grote brand Sint Philipsland

742
0

Vannacht brak er rond 01.39 uur een grote brand uit in en bedrijfspand in Sint Philipsland. De brandweer rukte met veel materieel uit om de brand te bestrijden.

Om voldoende bluswater ter plaatse te krijgen werd een waterwagen en een groot watertransport ingezet. Het groot watertransport werd opgebouwd.
De brand was bij aankomst van de brandweer uitslaand. De brandweer schaalde in korte tijd op naar middelbrand en later naar grote brand. Met behulp van een hoogwerker en een ladderwagen werd de brand vanaf bovenaf bestreden. Bij de brand kwam zeer veel rook vrij welke de polder in trok. Toen het eerste blusvoertuig ter plaatse kwam was de brand al te hevig om het pand te kunnen betreden. In het pand van ongeveer 270m2 groot zit een bouwbedrijf en een dakdekkersbedrijf gevestigd aldus de veiligheidsregio.

De brandweer wist erger te voorkomen door een aantal gasflessen op tijd in veiligheid te brengen. Ook een aantal naastgelegen panden heeft de brandweer door snel optreden weten te behouden. Door de brand is het pand waar de brand uit brak zwaar beschadigd geraakt. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De brandweer heeft ongeveer 50 personen ingezet bij het bestrijden van de brand.
De brandweer gaf rond 4.10 uur het sein brandmeester.
Bron: 112Markiezaten.nl

Grote brand in loods aan de Kwekerijweg in Sint PhilipslandLaat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

drie × drie =