Grootste bezetting KMV Concordia Tholen ooit verzorgt een muzikale en feestelijke avond!

Afgelopen zaterdag was het zover, ruim 300 man publiek kon deze avond luisteren naar Koninklijke Muziekvereniging Concordia die het jaarlijks terugkerende Concordia Concert verzorgde. Het concert werd gehouden in de gymzaal van de Meulvliet, die voor deze gelegenheid was omgetoverd tot een ware concertzaal.

Voor Concordia was het een concert met een bijzonder grote bezetting. Naast het vertrouwde Harmonie orkest, blaaskapel De Klienkers, Percussivity en de opleidingsorkesten traden ook Kinderkoor Eigenwijs, de blokfluitgroep en het volwassenen leerlingen orkest op. Hierdoor waren er op deze avond ruim 150 muzikanten aan het werk. Bijzonder was vooral het optreden van de volwassenen leerlingen. Zij hebben pas een paar maanden les maar konden nu al hun kunsten laten horen aan het Thoolse publiek. Het concept van het Concordia Concert bleef onveranderd, alle groepen van de vereniging presenteerden zich om-en-om in een snelle en dynamische mix.

Het Harmonie orkest opende samen met het klein orkest het concert met het krachtige nummer ‘Queen’s park Melody’. Hierna speelde het Harmonie orkest samen met de blokfluitleerlingen, 1e jaars leerlingen, de samenspeelgroep en het kinderkoor verschillende nummers waarbij elke groep kon laten horen wat ze in hun mars hadden. Daarbij werd het Braziliaans swingende ‘Os Passaros Do Brasil’ aangevuld met dansgroep Sjappoo.

Tijdens het concert werd ook de ruimte genomen om de cheque van 2000 euro van Uitgeverij Kick en Adrie Quist aan de vereniging te overhandigen. In overleg met Adrie Quist heeft de vereniging besloten om van dit geld een es-klarinet te kopen welke qua klank een grote toevoeging is voor de Harmonie. Tijdens het symbolische overhandigen werd de es-klarinet al getoond aan het publiek en orkest.

Slagwerkgroep Percussivity vervolgde de avond met een flink aantal nieuwe en jonge leden. Die nieuwe leden presenteren zich met een aantal frisse nummers zoals ‘Hodgepodge’ en ‘Funcky Playin’. Het 1e deel van het concert werd afgesloten uit een onverwachte hoek. Samen met kinderkoor Eigenwijs zongen de heren van het Harmonie orkest ‘Heijamano’ uit volle borst mee, dit onder muzikale begeleiding van de dames uit het orkest.

Het 2e deel van de avond werd ingeluid door blaaskapel de Klienkers. Zoals vanouds wisten zij de sfeer in de zaal op gezellig hoog niveau te krijgen met nummers zoals ‘Magic Trumpet’ en ‘Come Prima’. De set van de blaaskapel werd afgesloten met de sfeervolle klassieker ‘Piano man’. In de 2e set werd er ook ruim de tijd genomen om jubilaris Ben Schot in het zonnetje te zetten. Ben is al 40 jaar lid van de vereniging en een meer dan vaste waarde op de bassdrum bij blaaskapel De Klienkers en bij rondgangen van het Harmonie orkest. Vol trots kreeg hij daarom een lintje opgespeld door wethouder Cees van Dis en burgemeester Ger van de Velde.

Na deze bijzondere jubilaris wisselden het Klein Orkest, de Samenspelgroep en het Harmonie orkest elkaar nog enkele malen af. Met nummers als ‘Sinatra’, ‘Mulan’, ‘Obla Di Obla Da’ en ‘I Got You’ van James Brown werd op een swingende wijze afscheid genomen van het publiek.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 3 =