Home Nieuws Gratis speltrainingen voor jonge kinderen met gescheiden ouders

Gratis speltrainingen voor jonge kinderen met gescheiden ouders

979
0

De gemeente Tholen biedt aan kinderen van 4 tot en met 8 jaar, van wie de ouders gescheiden zijn of gaan scheiden, gratis speltrainingen aan. Met de trainingen Stoere Schildpadden (4-6 jaar) en Dappere Dino’s (6-8 jaar) leren de kinderen spelenderwijs om beter om te gaan met veranderingen tijdens en na de scheiding van hun ouders. De eerste trainingen worden vanaf oktober 2021 ingepland.

De trainingen Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s zijn wetenschappelijk onderbouwd en gericht op het verbeteren van de mentale weerbaarheid van kinderen. Door vroegtijdig handvatten te bieden aan kinderen van gescheiden ouders, wordt op een later tijdstip problemen bij deze jonge kinderen hopelijk voorkomen. De cursus wordt gratis aangeboden door de gemeente Tholen.

Opbouw training
De training bestaat uit twaalf wekelijkse groepssessies en drie ouderbijeenkomsten. Een groep bestaat uit maximaal zeven kinderen. De ouders van de kinderen worden actief bij de training betrokken. De training wordt gegeven in een veilige omgeving en alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Kinderen leren spelenderwijs om hun ervaringen, gevoelens en gedachten te herkennen en onder woorden te brengen. Handpoppen Sam (Stoere Schildpadden) en Rex (Dappere Dino’s) helpen daarbij.

Aanmelden
Aanmelden voor Stoere Schildpadden of Dappere Dino’s kan door contact op te nemen met Pepita van de Laak via telefoonnummer 06-39 86 26 62 of pepita.vandelaak@tholen.nl.

Meer informatie over het programma op www.dapperedino.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in