Home Nieuws Gratis bomen voor inwoners van gemeente Tholen

Gratis bomen voor inwoners van gemeente Tholen

599
0

UPDATE: 23 september

Bomen voor Thoolse inwoners uitverkocht!

Door de grote belangstelling zijn de gratis bomen voor de inwoners van gemeente Tholen uitverkocht. Er kan niet meer besteld worden. In totaal zijn er ruim 4100 bomen besteld.

=======================================

Vanaf dinsdag 21 september 2021 9.00 uur zijn de bomen gratis te bestellen via zmf.nl. Het uitdelen van de bomen vindt plaats op 9, 10 en 11 december 2021 van 11.00 tot 16.00 uur op de gemeentewerkplaats in Sint-Maartensdijk.

De boom uitdeelactie is een initiatief van Plan Boom. Gemeente Tholen voert samen met Zmf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Stichting Velt deze actie uit. Gemeente Tholen levert een extra bijdrage aan dit initiatief waardoor we inwoners graag de kans bieden om onze woonomgeving mooier, groener, koeler en gezonder te maken.

Voordelen woonomgeving
Zo zorgt meer groen voor een fraaie woonomgeving, voor verkoeling in de zomer, demping van geluid, voor opname van CO2 en ook zorgen ze voor een betere luchtkwaliteit, meer biodiversiteit en minder wateroverlast. Daar wordt niet alleen de natuur blij van, maar u ook!

Boomsoorten
Voor de boom uitdeelactie is er keuze uit tien verschillende soorten bomen en struiken. Het gaat om de eenstijlige meidoorn, linde, veldesdoorn, groene hazelaar, wilde appel, wilde mispel, boswilg, gewone vlier, wilde liguster en kweepeer. Er zijn dus diverse soorten waaruit gekozen kan worden, voor zowel kleine als grote tuinen. Deelnemers kunnen maximaal zes bomen bestellen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zeventien + 12 =