Gratis basiscursus internet bij de Bibliotheek: Klik & Tik

In de Bibliotheek Sint Annaland wordt vanaf donderdag 29 maart de gratis cursus ‘Klik en Tik, het internet op’ gegeven. Het programma is voor mensen die moeite hebben met computers en internet. Doel is om hen hiermee vertrouwd te maken. De cursus van vier lessen is laagdrempelig en houdt rekening met een laag taalniveau.

Onder bijstandsgerechtigden en ouderen zijn nogal wat mensen die niet goed overweg kunnen met computers. Daardoor is het voor hen moeilijker om een baan te vinden of zelfstandig te functioneren. Het programma ‘Klik en tik’ biedt mensen de kans om kennis te maken met de computer, internet en sociale media.

Interesse?
De cursusduur bestaat uit vier gratis lessen van 15.00 uur tot 17.00 uur, en start op donderdag 29 maart en vervolgens 5, 12 en 19 april 2018. De cursuslocatie is de Bibliotheek Sint Annaland, Schoolstraat 34. Er zijn ook een Klik en Tik cursussen in de Bibliotheken ’s-Gravenpolder, Kruiningen, Kapelle en Goes.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via het aanmeldformulier op onze website www.bibliotheekoosterschelde.nl. Voor vragen, neem contact op met: digitaal@bibliotheekoosterschelde.nl of bel naar 0113-562 626.

Cursus
Klik & Tik is een gratis oefenprogramma wat vanaf huis te volgen is. Er zijn drie delen en men kan instappen op het eigen niveau. Via filmpjes bekijken deelnemers de eenvoudige uitleg en daarna gaan ze aan de slag met praktische oefeningen. De ervaring leert dat de deelnemers graag begeleiding krijgen bij de oefeningen. Op gezette tijden kunnen ze door het jaar heen daarom bij de Bibliotheek terecht voor ondersteuning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × een =