Home Nieuws Grand Depart derriere village Oud-Vossemeer

Grand Depart derriere village Oud-Vossemeer

177
0


Het wielercomité Oud-Vossemeer organiseert op zaterdag 29 juni een jubileumprogramma voor jong en oud. Afgelopen maart werd de 75ste editie verreden van het traditioneel wielercriterium door de straten van het Zeeuws dorp. Ter ere van deze mijlpaal worden er op deze dag diverse activiteiten georganiseerd.

Activiteiten voor jeugd en groot tv-scherm met uitzending Tour de France
Om 13.30u wordt deze dag geopend met een dikke bandenrace voor de jeugd. In diverse categorieën tussen de 3 en 10 jaar oud gaat de plaatselijke jeugd van start. Start en finish zijn op het plein aan de Raadhuisstraat. Voor alle deelnemers is er een herinnering en natuurlijk voor de eerste 3 een mooie beker. Inschrijven kan via wielercomite1947@gmail.com

Op het plein zal een groot scherm worden geplaatst. Deze dag start namelijk ook de Tour de France 2024. Van op het terras kunnen alle aanwezigen de verrichtingen van de renners gedurende deze etappe live volgen. Voor de jeugd zijn er die dag ook 2 springkussens aanwezig op het plein.

Open Zeeuws kampioenschap langzaamfietsen
Omstreeks 15.00u zullen de eerste deelnemers zich gaan wagen om de titel van Zeeuws kampioen langzaamfietsen te bemachtigen. Er zijn hiervoor 3 categorieën. Dat zijn onder de 12 jaar , van 12 tot 16 jaar en 16+. Het is de bedoeling dat deelnemers zo lang mogelijk doen over een afstand van 11 meter. Voet aan de grond, buiten het vak rijden of over de eindstreep is de tijd die wordt genoteerd. Iedereen kan deelnemen en een goede conditie is dus niet nodig! Wie bemachtigd er het speciaal ontworpen kampioensshirt? Inschrijven kan ter plaatse of via wielercomite1947@gmail.com. Het wielercomité zorgt voor alle materialen dus een fiets is niet nodig.

Interviews prominenten
Gedurende deze middag is de bekende wielerspeaker en verslaggever Piet Eversdijk aanwezig. Hij zal tijdens de etappe van de Tour de France in gesprek gaan met diverse renners en oud-renners. Zo zal oa: oud winnaar van het criterium Anton Tak te gast zijn. Tevens verwelkomt het comité ook de wielerprof Roel van Sintmaartensdijk. Hij reed afgelopen seizoen als 1ste jaars beroepsrenner van Intermarche Wanty de ronde van Italië uit en geeft zijn visie op de ronde van Oud-Vossemeer en de eerste etappe van de Tour de France. Vanzelfsprekend geven ook de lokale renners acte de présénce.

Boek 75 jaar ronde van Oud-Vossemeer
Een aantal comitéleden werkt momenteel aan een schitterend boek met daarin verhalen en ook interviews van renners die ooit in Oud-Vossemeer hebben deelgenomen aan de wielerronde. Op deze dag zal de voorkant van het boek worden gepresenteerd. De schrijvers van het boek komen ook aan het woord. Daarnaast is het boek ook te bestellen. Het streven is om het boek medio november klaar te hebben zodat het ideale cadeau voor de feestdagen op tijd klaar is.

Horecaplein
Gedurende de dag zal op het plein voldoende te eten en drinken verkrijgbaar zijn. Het comité werkt hiervoor samen met Huys van Roosevelt. Zij hebben de handen ineengeslagen zodat niemand deze dag wat tekort komt. Na de live tv-registratie van de Tour de France op het grote scherm, de interviews en de finale van het Open Zeeuws kampioenschap zal er aansluitend muziek worden verzorgd door de formatie the acoustic classics. Om 22.00u wordt deze feestdag afgesloten.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in