Glaskunstwerk siert kunstkamer Holland huis

Ton en Lia Bruyns van glasatelier Schoonen Glazen Kunst uit Sint Annaland hebben een bijzonder glasobject vervaardigd en deze in bruikleen aangeboden aan Kunstkamer Holland Huis.

De glaskunstenaars hebben zich voor het object laten inspireren door de schenking van het voormalige Holland Huis, nu de Kunstkamer, aan de Thoolse gemeenschap door Noord Hollandse boeren na de watersnoodramp.

Het kunstwerk bestaat uit 4 glazen panelen waarin de vier jaargetijden en de vier agrarische activiteiten van het eiland Tholen te zien zijn.

Door het koude, blauwe winterpaneel zwemmen vissen die verwijzen naar de visserij.
In het frisgroene voorjaarspaneel is een schapenkop te ontwaren die symbool staat voor de veeteelt. De zomer is in geeltinten uitgevoerd met korenaren die staan voor de landbouw. Het herfstpaneel gloeit in warme kleuren en laat blozende vruchten zien die de oogsttijd van de fruittelers symboliseren.

Het object is afgelopen week voor de gevel van de Kunstkamer geplaatst. Door dit warme gebaar van de twee glaskunstenaars uit Sint Annaland is Scherpenisse een bijzonder kunstwerk rijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + twaalf =