Home Nieuws Donderdagmiddag was onze burgemeester weer te gast in de studio

Donderdagmiddag was onze burgemeester weer te gast in de studio

925
0

Burgemeester Marleen Sijbers te gast in het programma “Tholen in het Nieuws” en Laban Hage had weer een aantal vragen voor haar verzameld. Het gesprek werd weer afgewisseld met fijne muziek.

Natuurlijk werd het gesprek gestart met de stand van zaken met betrekking tot corona. Ondanks de dalende cijfers in Nederland blijft Tholen helaas (samen met Reimerswaal) aan de hoge kant qua besmettingen. Ondanks de versoepelingen blijft de noodzaak om je aan de maatregelen te houden (handen wassen, mondkapje en 1,5 meter afstand) nog steeds van kracht. Inzake het individuele besluit om je wel of niet te laten vaccineren, adviseert de burgemeester om daarover in gesprek te gaan met familie, vrienden, de vertegenwoordiger van je kerk en je niet alleen te laten leiden door hetgeen je op het internet daarover tegenkomt, omdat hier toch vaak onjuiste informatie te vinden is. Dus ga naar de deskundigen (huisarts, GGD, RIVM, je dominee, etc.).

We mogen weer gaan spetteren in zwembad De Spetter vanaf 25 mei, mits vooraf gereserveerd wordt via de website: tholen.nl. Wilt u bellen dan kan dat via tel. (0166) 602862. En bewegen is gezond!

Vrijdag 21 mei starten de werkzaamheden aan de rolbrug. Deze wordt opgehesen waardoor de doorvaarthoogte beperkt is tot 11,5 meter. Dit duurt tot en met 7 juni, de daadwerkelijke heropening is voor het zomerseizoen.

Vanavond werd de visie Energiebalans gepresenteerd aan de raadsleden en was te bekijken via onze website.

Ook werd aandacht besteed aan de nieuwe proef met de leging van GFT+E-containers die wekelijks worden opgehaald waardoor bewoners hun afval beter kunnen scheiden.

Fotowedstrijd “Beleef de seizoenen in Tholen” die voor de 11e keer wordt georganiseerd en nu voor de 3e keer samen met Tholen Beter Bekend is weer in gang gezet. De jury kiest uiteindelijk 9 foto’s (in 3 categorieën van 3 prijzen).

De enquête Woonvisie Tholen is nog steeds in te vullen zodat bewoners hun ideeën en wensen aan kunnen geven. Einddatum is 31 mei en het duurt ca 5 minuten. Via tholenwonen.nl of een papieren versie op te vragen via gratis nummer: 0800-75757555 (Citysens).

Het gesprek van vanmiddag is hieronder nogmaals te beluisteren, maar ook zaterdag 22 mei wordt de uitzending herhaald tijdens ons programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 12.00 en 13.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in