Dinsdag 3 november opent GGD Zeeland, in samenwerking met het Rotterdamse laboratorium TLR, de zevende testlocatie in Zeeland. Deze teststraat is gevestigd in de voormalige bouwmarkt in Sint-Maartensdijk, aan de Nijverheidsweg 4.

De teststraat is, net als de teststraat in Hulst die vorige week is geopend, een binnenlocatie. De teststraat in Sint-Maartensdijk is iedere ochtend op werkdagen geopend en kan – na het maken van een testafspraak – met de auto, per fiets of lopend worden bezocht voor een Corona-testafname. GGD Zeeland verwacht dat naast inwoners van Tholen veel Brabanders gebruik zullen maken van deze teststraat. Ilona Schinkelshoek, Coördinator bemonstering en triage bij GGD Zeeland: “We verwachten met het openen van deze teststraat echt in een behoefte te voorzien. Inwoners van Tholen hoeven minder ver te reizen en voor inwoners van Brabant is de testlocatie in Sint-Maartensdijk een extra optie naast Roosendaal en Goes.”

Het gemeentebestuur van Tholen is ook blij met de komst van de teststraat. Wethouder Corniel van Leeuwen: “Dat GGD Zeeland met een teststraat naar onze gemeente komt, stellen we bijzonder op prijs. We hebben ons daar als college van burgemeester en wethouders hard voor gemaakt. Dit maakt het voor Tholenaren zoveel gemakkelijker om zich te laten testen. Zeker is het erg dat het nodig is, maar door snel en dichtbij te kunnen testen, weten we ook sneller of sprake is van besmettingen en kan men maatregelen nemen. Zo krijgen we samen grip op het virus en dat is keihard nodig.”

Heb je klachten die passen bij het coronavirus? Maak dan een afspraak. Dat kan op twee manieren; door te bellen naar het landelijke nummer 0800 – 1202 of via Rijksoverheid.nl/coronatest. Bellen kan dagelijks tussen 08.00 en 20.00 uur. Houd hiervoor je burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Om online een afspraak te kunnen maken heb je je DigiD nodig.

 

Vorig artikelGemeenteraadsvergadering vanavond te volgen via Omroep Tholen
Volgend artikelBenoeming nieuwe burgemeester Tholen

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in