Op de enige aardappelveiling van Nederland, in Sint-Annaland, werden vanmorgen 8 juni traditiegetrouw de eerste aardappels geveild. Een spannend moment voor veilingdirecteur David Hage. “Ik voelde gezonde spanning toen ik vanmorgen wakker werd. Het is mooi om te zien dat er zoveel mensen zijn, ondanks het afgelopen coronajaar!”

“Het is echt leuk om iedereen hier weer te zien, een leuke samenkomst”, vertelt Hage met een grote grijns op zijn gezicht. “Eindelijk weer eens met elkaar bijpraten.” Vol trots wandelt de veilingdirecteur rond over het terrein aan de Langeweg in Sint-Annaland. “Ik ben toch wel een beetje trots want ik zit hier al sinds mijn zestiende jaar, dus ik loop al wat jaren mee. Hier kijk je met genoegen op terug, op zo’n moment.”

De eerste aardappelen werden dit jaar al op 26 februari gepoot. “Ze zijn onder de ideale omstandigheden gepoot, maar de maanden april en mei waren heel koud en nat. Dat remde de groei. Er is toen plastic overheen gelegd om de temperatuur goed te krijgen. Zodra de zon tevoorschijn kwam, tien dagen geleden, groeiden de aardappelen ineens als kool!”

Het eerste kistje aardappelen werd geveild voor het Dementiefonds en bracht 1750 euro op!

Vorig artikelGemeente Tholen neemt Blauwe Knop voor Schuldhulpverlening in gebruik
Volgend artikelIdeaal weer voor bekijken gedeeltelijke zonsverduistering op 10 juni

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in