Home Nieuws Gespreksgroep voor mantelzorgers van mensen met dementie

Gespreksgroep voor mantelzorgers van mensen met dementie

494
0

Vanaf maandag 1 oktober 2018 start een gespreksgroep voor mantelzorgers van mensen met dementie. De gespreksgroep vindt plaats in de Sport- en gemeenschapscentrum Haestinge in Sint-Maartensdijk van 13.30 tot 15.00 uur. De gespreksgroep wordt geleid door Corry Knobel, casemanager dementie bij de Zeeuwse Zorgschakels.

Gespreksgroep mantelzorgers
Het omgaan en verzorgen van een ander vraagt zoveel aandacht en energie dat je vaak niet aan jezelf toekomt. Toch wil je je verhaal ook eens kwijt aan iemand. Dat is mogelijk tijdens de gespreksgroep mantelzorgers. Praten met mensen die in dezelfde situatie zitten, kan opluchten. Je luistert naar elkaar. Soms ga je daardoor anders tegen zaken aankijken. Het kan hierdoor ook thuis iets gemakkelijker gaan. Het gaat in de groep in de eerste plaats om de hulp en steun die deelnemers aan elkaar geven. Zo merk je datje er niet altijd alleen voor hoeft te staan. Er wordt tijdens iedere bijeenkomsten een ander thema besproken.

Data bijeenkomsten
De bijeenkomsten zijn op 1 en 15 oktober
5, 19 en 26 november
en 10 december

Aanmelden
U kunt zich voor deze gespreksgroep opgeven via het steunpunt mantelzorg via telefoonnummer 14 0166 of via de mail mantelzorgvrijwilligers@tholen.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier × 1 =