Vandaag, donderdag 15 april, sprak Laban Hage met burgemeester Marleen Sijbers in het programma “Tholen in het Nieuws”. Het gesprek is vond gelukkig weer plaats in de studio en werd afgewisseld met fijne muziek.

Natuurlijk werd het gesprek gestart met de stand van zaken met betrekking tot de corona-pandemie. Zij uitte toch haar zorgen over de testevents die nu georganiseerd worden, zoals zaterdag 24 april waar ca 10.000 personen naar een Oranjefeest kunnen, terwijl de (eigen) horeca geen direct perspectief heeft.

Om het groen/groeiseizoen schoon te beginnen is de gemeente gestart met extra borstelrondes door de gemeente (de planning vindt u op onze website). Zij vraagt de bewoners om de eigen omgeving ook schoon en onkruidvrij te houden en om alles te kunnen vegen is het raadzaam om de auto even voor de deur weg te halen zodat er geveegd kan worden.

In aanvulling op dit onderwerp gaf de burgemeester een toelichting op de aanleg van een geveltuintje dat bewoners mogen aanleggen (max 45 cm diep en gevelbreed).

Voor de aanleg van het park in Sint Maartensdijk-West kunnen de bewoners nog steeds hun wensen inleveren via een enquête (www.tholen.nl/park-smerdiek-west), heeft u geen internet bel dan met 140166.

Vanavond is er weer de reguliere vergadering van de gemeenteraad. Het zal een lange vergadering worden met veel agendapunten. Zij roept de bewoners op om deze vergaderingen eens te volgen zodat men een goed beeld krijgt van waar de gemeenteraad zoal mee bezig is. Zo krijgt men een beeld van de gemeenteraad en kan men bij de volgende verkiezingen (16 maart 2022) een goede/betere keuze maken.

Het gesprek van vanmiddag is hieronder nogmaals te beluisteren, maar ook zaterdag 17 april kunt u de uitzending beluisteren tijdens ons programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 12.00 en 13.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in