Home Nieuws Gesprek met wethouder Corniel van Leeuwen

Gesprek met wethouder Corniel van Leeuwen

434
0

Wethouder Corniel van Leeuwen was donderdag 11 november – voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering – te gast in het programma Tholen in het Nieuws en beantwoordde de vragen die Laban Hage had verzameld.

Helaas geen positief nieuws qua corona, ook in Zeeland en Tholen een stijging van 50%. In de Meulvliet komt alleen een mogelijkheid om te Testen voor Toegang. Dit zijn geen testen die uitgevoerd worden door de GGD.

Helaas komt de Sint dit jaar niet binnen met zijn knecht. Gezamenlijk besluit door alle verenigingen om geen activiteiten binnen te doen.

De wethouders Corniel van Leeuwen en Peter Hoek hadden drukke werkzaamheden buiten het gemeentehuis. Zo was Corniel aanwezig bij de dag van de Mantelzorg. Daarnaast stak Corniel een spa in de grond tijdens de Boomfeestdag. En reikte Peter de eerste emmer uit aan  huurders om hun huis energiezuiniger te kunnen maken, de artikelen in de emmer hebben een waarde van ca €75,00.

Donderdagavond wordt tijdens de raadsvergadering de begroting voor het komende jaar vastgesteld. Door een betere financiele positie van de gemeente zijn er extra mogelijkheden ontstaan om wensen in te dienen en daar zullen partijen ook zeker gebruik van gaan maken door een amandement in te dienen.

Vrijdag 12 november is de officiele opening van de Brede School in Tholen door de burgemeester en wethouder. Deze is te volgen via Omroep Tholen vanaf 12.50 uur.

Tijdens archeologisch onderzoek ten behoeve van de nieuw aan te leggen landbouwroute in Poortvliet zijn vondsten gedaan van een boerderij van ca 2000 jaar geleden. De uitkomsten daarvan vind u terug op onze website.

De uitzending is hieronder nogmaals te beluisteren en tijdens de reguliere herhaling van Tholen in het Nieuws op zaterdag 13 november tussen 12.00 en 13.00 uur. Hierna start het live-verslag van de intocht van Sint Nicolaas.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

3 × vier =