Gesprek met loco-burgemeester Peter Hoek

Loco-burgemeester Peter Hoek was donderdag 14 oktober te gast in het programma Tholen in het Nieuws en beantwoordde de vragen die Laban Hage had verzameld. Het gesprek werd afgewisseld met fijne muziek.

De begroting is aan de leden van de Gemeenteraad gestuurd en wordt op 11 november vastgesteld en is nu voor iedereen die dat wil te bekijken.

Peter Hoek heeft enkele toelichtingen gegeven op de mooie financiele toekomst die Tholen te wachten staat. De kosten voor de jeugdzorg worden gelukkig in de toekomst beter gefinancierd doordat het rijk een hogere bijdrage gaat leveren.

Extra geld wordt bijvoorbeeld geinvesteerd in detailhandelsbeleid zoals de actie “Koop Lokaal”, betere onkruidbestrijding een bedrag van €50.000 tot €75.000. Ook op toeristisch gebied zal extra geld worden gereserveerd. Zo ook op energiebeleid.

De komende jaren zullen nieuwe acties uitgevoerd kunnen worden om de in de raad gevraagde 25.000 bomen te kunnen planten. De woonlasten zullen tussen 2,1% en 2,9% stijgen (landelijk ruim 5%).

Voorts is een nieuwe erfgoed-visie samen met diverse partijen vastgesteld.

De uitzending is hieronder nogmaals te beluisteren en uiteraard ook tijdens de reguliere herhaling van Tholen in het Nieuws op zaterdag 16  oktober tussen 12.00 en 14.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 4 =