Gesprek met de burgemeester

Vanmiddag, donderdag 11 februari, sprak Laban Hage met burgemeester Marleen Sijbers.

De burgemeester vertelde over haar ervaringen die zij mocht hebben toen zij een dagje mee is geweest met een van de strooiwagens.

Er was een vraag van een luisteraar over het strooien van zout/zand en op welke wegen dat gebeurt. Dit gaat in overleg met de provincie, die ook een deel van het strooiwerk voor haar rekening neemt en dan wordt er gestrooid op hoofdwegen, busroutes, etc, maar ook de fietspaden, bedrijventerreinen en aanrijroutes van ambulances.

De avondklok is na een nieuw ministerieel besluit verlengd naar 3 maart aanstaande. De burgemeester gaf een korte toelichting op het click en collect-systeem om bij niet-essentiële winkels toch aankopen te kunnen doen, mits de opgelegde spelregels gevolgd worden.

Voor kinderen zijn er gelukkig meer mogelijkheden om te kunnen schaatsen dan voor volwassenen bij het volgen van de Corona-regels. Op de schaatsclubs binnen Tholen mogen alleen leden gebruikmaken van deze banen.

Het gesprek van vanmiddag is hieronder nogmaals te beluisteren, maar ook zaterdag 13 februari kunt u de uitzending beluisteren tijdens ons programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 12.00 en 14.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vijf =