Home Nieuws Gesprek met de burgemeester

Gesprek met de burgemeester

470
0

Burgemeester Marleen Sijbers beantwoordde vandaag 24 juni weer de vragen, die Laban Hage had verzameld, in het programma “Tholen in het Nieuws”. Het gesprek werd afgewisseld met fijne muziek.

De burgemeester heeft de bloemetjes ‘buiten’ gezet, dwz zij gaf een van de bloembakken in het centrum het nodige water. Deze zullen twee keer per week van water worden voorzien.

Omroep Tholen heeft woensdag de Natuurspeurtocht van de natuurouders uit Sint-Maartensdijk bezocht en de korte reportage daarvan volgt binnenkort op de website en TV van Omroep Tholen.

De burgemeester sprak haar dank uit voor het feit dat Omroep Tholen bereid en in staat is geweest om de raadsvergadering van afgelopen week via radio, tv en website uit te zenden.

Tijdens de raadsvergadering is door de burgemeester namens de fracties een duidelijk signaal afgegeven dat zij achter de heer Michael Schoonen blijven staan, die door middel van een persoonlijke brief was bedreigd. Hiervan heeft hij overigens aangifte gedaan bij de politie.

Na 1400 likes die gegeven waren op de foto’s die op de gemeentelijke FB-pagina stonden, zijn de winnaars deze week bekend gemaakt. Deze foto’s zullen te zien zijn in de nieuwe gemeentegids die in juli verschijnt.

Op de eerste zaterdag van de maand zijn ateliers van 15 kunstenaars geopend tussen 11.00 en 16.30 uur tijdens de Kunstroute in Tholen. Nadere informatie vindt u op de website van Omroep Tholen.

Woensdag 30 juni vergadert de commissie Bestuurszaken waarin de kadernota besproken wordt. De financiële positie en toekomst van de Gemeente alsook de toekomstige plannen worden bepaald. Dit is de laatste begroting die door deze raad zal worden bepaald, omdat volgend jaar maart een nieuwe gemeenteraad zal worden gekozen. Donderdag 8 juli vindt de gemeenteraadsvergadering plaats die al om 14.00 uur begint met de besluitvorming over de kadernota.

Donderdag 1 juli zal wethouder Hoek in de studio aanwezig zijn om het financiële gebeuren toe te lichten.

Het gesprek van vanmiddag is nogmaals te beluisteren, maar ook zaterdag 26 juni wordt de uitzending herhaald tijdens ons programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 12.00 en 13.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

14 − 3 =