Home Nieuws Gesprek met de burgemeester op 27 mei

Gesprek met de burgemeester op 27 mei

764
0

Laban Hage ontving burgemeester Marleen Sijbers in het programma “Tholen in het Nieuws” en had weer een aantal vragen voor haar verzameld. Het gesprek werd weer afgewisseld met fijne muziek.

Natuurlijk een update met betrekking tot corona. Dalende aantallen besmettingen, een iets lagere vaccinatiegraad in Zeeland. Gezien de vele versoepelingen is een opsomming daarvan op dit moment niet zinvol. Luister naar de persconferentie op vrijdag van het kabinet.
De reisadviezen binnen Europa worden vaak in gezamenlijkheid met het andere landen bepaald.
Er wordt een drukte verwacht bij de aanvragen van nieuwe reisdocumenten, dus wilt u gaan reizen vraag dan tijdig een nieuw document aan.
De financiële regelingen voor bedrijven worden verlengd tot en met het derde kwartaal 2021. Over de mogelijkheden van het terugbetalen van de steun worden nog nadere mededelingen gedaan.

De enquête Woonvisie Tholen is nog steeds in te vullen zodat bewoners hun ideeën en wensen aan kunnen geven. Einddatum is 31 mei en het duurt ca 5 minuten. Digitaal in te vullen via tholenwonen.nl of een papieren versie opvragen via gratis nummer: 0800-75757555 (Citysens).

Vergadering welstandcommissie vergadert nog steeds digitaal. Zij kijken naar hoe het ontwerp van het object in de omgeving past en niet naar de bouwkundige eisen.

De Nationale Balkon Beweegdag wordt ook in Tholen gevierd in samenwerking met de buurtsportcoaches van JijopTholen en wel op 4 juni. Samen bewegen betekent ook samen verbinden.

Commissie Samenleving vergaderde donderdagavond digitaal met als hoofdonderwerp Intervence, waarbij de gemeentes gekort zijn op hun inkomsten voor zorg voor de jeugd. Daarna volgt op 3 juni een extra gemeenteraadsvergadering over dit onderwerp.

Woensdag was de opening van de nieuwe Brede School waarbij niet de eerste steen werd gelegd maar een combinatie van 2 oude en een nieuwe steen.

Het gesprek van vanmiddag is hieronder nogmaals te beluisteren, maar ook zaterdag 29 mei wordt de uitzending herhaald tijdens ons programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 12.00 en 13.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × 5 =