Gesprek met de burgemeester dit keer via de telefoon

Vandaag, donderdag 8 april, sprak Laban Hage met burgemeester Marleen Sijbers in het programma “Tholen in het Nieuws”. Het gesprek vond dit keer plaats via een telefoonverbinding omdat zij niet in de gelegenheid kon zijn naar de studio te komen.

Zij kon mededelen dat het aantal besmettingen op Tholen in een dalende lijn zit, weliswaar is er een stijging van het aantal ziekenhuisopnames. Vanaf 21 april worden er versoepelingen aangekondigd in de coronamaatregelen. Houdt de berichtgeving in de gaten en mogelijk bieden de nieuwe maatregelen die aangekondigd zullen worden, wel mogelijkheden op activiteiten die nu nog niet mogelijk zijn. In geval van twijfel kan men te allen tijde de vraag opnieuw indienen bij de gemeente.

De VOG kan/moet aangevraagd worden voor bepaalde functies waarbij aangegeven moet worden voor welke werkzaamheden. Indien de landelijke regeling geen uitkomst biedt voor een gratis VOG, dan kan de aanvraag voor een kosteloze VOG ingediend worden bij de gemeente. Meer info bij mevrouw Marja Boluit (e-mail: marja.boluijt@tholen.nl).

De burgemeester gaf een toelichting op het nieuwe Groene Hart dat in Sint-Maartensdijk gerealiseerd zal worden in de loop van 2021. Er wordt met omwonenden nog overleg gepleegd over de inrichting van het groene gebied (enquête via websites en sociale media).

De online informatiebijeenkomst Toekomstig Tholen over de ontwikkeling van het kruispunt ter hoogte van de Molenvlietsedijk/N286 is op dinsdag 13 april vanaf 19.30 uur en deze wordt ook via de omroep uitgezonden. (www.toekomstigtholen.nl/informatiebijeenkomst). Aanmelding is niet nodig. Vragen kunnen gesteld worden via een chatfunctie. De bijeenkomst is op een later tijdstip alsnog te bekijken.

De lokale speeltuinbende Tholen start op 17 april met een digitale bijeenkomst waar uitleg wordt gegeven over de manier waarop de speeltuin getest zal worden. Wil je toch nog meedoen? Mail naar de gemeente.

Het gesprek van vanmiddag is hieronder nogmaals te beluisteren, maar ook zaterdag 10 april kunt u de uitzending beluisteren tijdens ons programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 12.00 en 13.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 5 =