Home Nieuws Gesprek met de burgemeester

Gesprek met de burgemeester

999
0

Burgemeester Marleen Sijbers was donderdag 4 november te gast in het programma Tholen in het Nieuws en beantwoordde de vragen die Laban Hage had verzameld.

Door een ingelast overleg met de Veiligheidsregio Zeeland, moest dit gesprek uitgesteld worden naar dit latere tijdstip.

De burgemeester gaf een update van de Covid-maatregelen (zie het uitgebreide overzicht in een eerder bericht op onze website). Zij constateert dat er steeds vaker meldingen binnenkomen, dat er niet goed wordt omgegaan met de controle van het CoronaToegangsBewijs. Daarop komt dan de handhaving in actie.

Horecavoorzieningen kunnen een vergoeding ontvangen van €300,00 voor de extra kosten als gevolg van het toezicht op het CoronaToegangsBewijs. De aanvraag kan gedaan worden via de website van de gemeente.

De burgemeester roept haar bewoners op om de burgerpeiling (burgerpeilingtholen.nl) c.q. ondernemerspeilingtholen.nl in te vullen. Heeft u geen internet, dan kunt u bellen naar Citysens: 0800-7575755.

De verwachting is dat tijdens de gemeenteraadsverkiezizngen in maart 2022 wederom 2 dagen voorafgaand aan de verkiezingsdag stemmen mogelijk zal zijn. Er zal niet meer schriftelijk gestemd kunnen worden. Bewoners worden opgeroepen om zich aan te melden als medewerker van het stembureau (mits ouder dan 18 jaar).

Zaterdag 13 november zal de Sint wederom een bezoek brengen aan Tholen en Sint Philipsland. Omroep Tholen zal het Sint-Journaal ook dit jaar weer uitzenden.

Donderdag 11 november is de gemeenteraadsvergadering die in het kader staat van de bespreking van de programmabegroting 2022 en de meerjarenbegroting 2023-2025.

De uitzending is hieronder nogmaals te beluisteren en uiteraard ook tijdens de reguliere herhaling van Tholen in het Nieuws op zaterdag 6 november tussen 12.00 en 14.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in