Gesprek met burgemeester Sijbers

Vanmiddag, 25 februari, was burgemeester Marleen Sijbers te gast bij Laban Hage en hij sprak met haar over diverse onderwerpen.

De burgemeester gaf een toelichting over de besluitvorming rondom de melding van de aangekondigde bijeenkomst van de politieke partij FvD op zondag 21 februari.

Zij gaf aan dat er vanuit de veiligheidsregio de wens leeft dat er meer maatwerk mogelijk zou zijn om lokaal te kunnen afwijken van landelijke regels.

Gemeente hoopt continuïteits- of liquiditeitsproblemen van maatschappelijk en culturele organisaties te voorkomen door compensatie van schade als gevolg van Covid-19 voor situaties tot 31 december 2020.

Een vraag van een luisteraar inzake het bouwen van ‘gasloze huizen’ waarbij uiteindelijk een gastank in de tuin wordt geplaatst? Deze vraag kon de burgemeester niet direct beantwoorden, maar heeft beloofd dit na te vragen bij de betreffende portefeuillehouder.

Op maandag 15 en dinsdag 16 maart zijn er twee stembureau’s (voor de locaties klik hier) geopend voor de bewoners uit de zogenaamde kwetsbare of risicogroepen die geen gebruik kunnen/willen maken van de reguliere opening op 17 maart.

De vergadering van de Commissie Bestuurszaken van 3 maart is een vergadering van alle Commissies tezamen.

Het gesprek van vanmiddag is hieronder nogmaals te beluisteren, maar ook zaterdag 27 februari kunt u de uitzending beluisteren tijdens ons programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 12.00 en 13.00 uur.

Na het gesprek met de burgemeester had Laban Hage als gast Han van ‘t Hof, die op de kandidatenlijst staat van de landelijke politieke partij Boeren Burger Beweging. Dit gesprek zenden wij ook zaterdag 27 februari opnieuw uit, maar dan tijdens het programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 13.00 en 14.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 4 =