Home Nieuws Gesprek met burgemeester Sijbers

Gesprek met burgemeester Sijbers

937
0

Donderdag 23 december was burgemeester Marleen Sijbers te gast in het programma Tholen in het Nieuws. Vanwege de coronamaatregelen werd het gesprek telefonisch gehouden met Laban Hage.

De burgemeester geeft wederom een toelichting op de huidige omstandigheden en maatregelen rond Covid.

De burgemeester heeft middels de media een open brief gestuurd naar alle inwoners waarin zij steun vraagt om elkaar – figuurlijk – extra vast te houden en toch nog maar eens het dringende verzoek doet om zich aan de basismaatregelen te houden. De gehele brief staat op onze website.

Er zijn aangepaste openingstijden voor zowel het Gemeentehuis als de Gemeentewerf. Uiteraard is op 25 december en 1 januari 2022 de Milieustraat gesloten.

Er zijn twee buurtpreventieteams in Tholen en Sint-Maartensdijk en zij zijn op zoek naar nieuwe teamleden en mogelijk kunnen in andere kernen ook buurtpreventieteams worden opgericht.

Zij kijkt terug op een eerste jaar als burgemeester dat erg turbulent is geweest. Zij sprak in de afgelopen maanden met diverse instanties over de problemen als gevolg van corona, zoals huisartsen, vrijwilligers, zorgcentra, de kerkleiders, het Leger des Heils, eenzame en kwetsbare mensen.

Zij wil liever niet in het middelpunt van de belangstelling staan omdat de inwoners, maar bijvoorbeeld ook de ambtenaren het veel zwaarder hebben.

Zij hoopt komend jaar wél de jubilarissen te kunnen bezoeken en fysiek de koninklijke onderscheidingen te mogen uitreiken.

De jaarlijkse kerstgroet met bijzondere boodschappen kunt u kerstavond bekijken op onze TV en website.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × 5 =