Home Nieuws Gemeenteraad zoekt duurzame ideeën!

Gemeenteraad zoekt duurzame ideeën!

739
0

Wie de gemeente Tholen wil helpen een duurzame toekomst tegemoet te gaan, kan deze zomer actief meedenken. De gemeenteraad gebruikt de komende periode om zoveel mogelijk informatie voor het toekomstige duurzaamheidsbeleid te verzamelen en nodigt iedereen met een goed idee, duurzaam initiatief of concreet project van harte uit om deze informatie te delen via de website van gemeente Tholen. Alle ideeën, initiatieven en projecten worden beoordeeld door de kopgroep Energiebalans. Naar aanleiding van de inzendingen worden enkele presentatieavonden georganiseerd op maandagavond 14 september en woensdagavond 16 september 2020.

Duurzaam

Wie denkt aan duurzaam, denkt al gauw aan een schoon milieu, groen, natuur en op een goede manier omgaan met brandstoffen. Duurzaam staat voor het voorzien in de levensbehoeften van nu, zonder de behoeften van de toekomst en toekomstige generaties tekort te doen. Voor het formuleren van nieuw Thools duurzaamheidsbeleid is door de gemeenteraad een kopgroep Energiebalans ingesteld. Deze kopgroep bestaat uit de heer Bosch (PVV), de heer Quist (SGP), mevrouw Raas-Tophoven (SP/Groen Links), mevrouw Geluk-den Engelsman (CDA), de heer De Feijter (CU), de heer Slager (SP), de heer Deurloo (VVD) en de heer Van ’t Hof (ABT). Ook wethouder Peter Hoek is vanuit het college van burgemeester en wethouders actief betrokken. Zij werken met elkaar aan een raadsvoorstel waar duurzaam Tholen op zou moeten inzetten op het gebied van energie & klimaat, mobiliteit, ondernemen & gedrag, bouwen & wonen en leefomgeving.

Kopgroep

De kopgroep wil graag zoveel mogelijk informatie verzamelen voor dit toekomstige beleid en doet tijdens deze zomerperiode een oproep aan de mensen thuis. Wie een idee heeft, bezig is met een duurzaam initiatief of een concreet project heeft, kan dit laten weten via de website van gemeente Tholen (https://www.tholen.nl/inwoners/actueel/duurzaamheid).

Oproep

Alle voor 24 augustus 2020 ingediende ideeën, initiatieven en projecten worden door de kopgroep beoordeeld. Daarna wordt bepaald wie er een presentatie mag geven over zijn/haar idee. De presentaties vinden plaats op maandagavond 14 september en woensdagavond 16 september 2020.

Experts

De kopgroep liet zich op 29 en 30 juni jl. al door diverse experts informeren over duurzame energie, duurzaam ondernemen, duurzaam bouwen en wonen en een duurzame leefomgeving. Tijdens deze meetings, die werden uitgezonden door Omroep Tholen, konden ook inwoners met hun vragen over deze onderwerpen terecht. Tijdens de zomer zijn niet de experts uit het bedrijfsleven aan de beurt, maar juist de experts die zich bevinden onder de Thoolse inwoners.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

een × vijf =