Home Nieuws Gemeenten en Intervence kijken samen naar toekomst jeugdreclassering en jeugdbescherming in Zeeland

Gemeenten en Intervence kijken samen naar toekomst jeugdreclassering en jeugdbescherming in Zeeland

565
0

De Zeeuwse gemeenten en Intervence hebben samen constructieve en toekomstgerichte afspraken gemaakt over de Jeugdbescherming en Jeugdreclassering in Zeeland. Deze afspraken zijn na een periode van overleg over continuïteit, kwaliteit en betaalbaarheid van deze belangrijke zorg vastgelegd in een bestuursakkoord.

Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. De Zeeuwse gemeenten kopen samen diensten in bij verschillende organisaties om deze taak uit te voeren. Een van deze organisaties is Intervence. Zij voert als 1 van de 4 Gecertificeerde Instellingen in Zeeland de regie voor gezinnen en kinderen die te maken krijgen met jeugdbescherming of jeugdreclassering.

De Zeeuwse gemeenten en Intervence zijn al enige tijd met elkaar in gesprek over de samenwerking omdat alle partijen vinden dat er ruimte is voor verbetering in de keten van jeugdzorg. Gemeenten constateerden dat de wachtlijsten langer werden terwijl Intervence ervaart dat het moeilijk is om de gevraagde zorg te leveren binnen de budgetten. Beide partijen vinden de kwaliteit en de continuïteit van de zorg zo belangrijk dat zij samen met het Ministerie van Justitie en Veiligheid hebben nagedacht over de ontwikkeling van een toekomstbestendige Zeeuwse jeugdbescherming en jeugdreclassering.

Er zijn constructieve en toekomstgerichte afspraken gemaakt gericht op samen werken aan continuïteit, kwaliteit en betaalbaarheid van jeugdreclassering en jeugdbescherming voor de Zeeuwse kinderen.

Er wordt een plan opgesteld met een voorstel voor het gewenste duurzame “GI landschap“ in Zeeland voor de periode vanaf 2020.
Tot 1 juni 2019 blijft de financiering van Intervence door de gemeenten gegarandeerd.

Partijen hebben de handen ineen geslagen om samen te zorgen voor de borging van de continuïteit van de zorg voor de kinderen en de continuïteit van de werkgelegenheid van de medewerkers.

Intervence stelt op korte termijn een interim bestuurder aan die ervaring heeft met vergelijkbare verandertrajecten. Hij of zij geeft samen met de gemeenten vorm en inhoud aan de continuïteit van de jeugdbescherming en jeugdreclassering voor de korte (2019) en lange termijn (vanaf 2020).

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

2 × vijf =