Home Nieuws Gemeente Tholen zoekt speeltuintesters

Gemeente Tholen zoekt speeltuintesters

1161
0

Ben je tussen de 0 en 12 jaar? Speel je graag in een speeltuin? Doe je dat graag met je vriendjes en vriendinnetjes met en zonder een beperking? Dan zoeken we jou!

Lokale Speeltuinbende
De gemeente Tholen richt een lokale Speeltuinbende op. Kinderen met en zonder beperking kunnen lid worden. De leden van de speeltuinbende testen de speeltuinen. Kunnen zij er goed samen spelen? Ook kunnen ze aangeven welke problemen er zijn.  Testen gebeurt ongeveer één middag per maand. Wil jij ook lid worden van de Speeltuinbende? Of wilt u uw kind opgeven? Dat kan! Meld je aan via gemeente@tholen.nl!

Inclusief spelen
Inclusief spelen is een heel belangrijk onderdeel voor de samenleving en belangrijk voor alle kinderen. Inclusief spelen betekent dat alle kinderen samen kunnen spelen en bewegen. Dat kan bijvoorbeeld in goed toegankelijke speeltuinen. Inclusief spelen betekent ook dat kinderen met en zonder beperking zich overal welkom voelen. De sociale kant is hierbij belangrijker dan de fysieke kant. Toch mag de fysieke kant niet vergeten worden.

VN-verdrag Handicap
In het VN-verdrag Handicap staat dat de overheid ervoor moet zorgen dat kinderen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij (artikel 7). Daarnaast moet ervoor gezorgd worden dat in dit geval kinderen met een beperking kunnen deelnemen aan onder andere recreatie en vrijetijdsbesteding (artikel 30). Verder moet er gezorgd worden voor gelijke toegankelijkheid, dus ook in speeltuinen (artikel 9).

De gemeente Tholen is sinds deze zomer aan de slag gegaan met inclusief spelen. We proberen ons te houden aan de afspraken van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) voor speeltuinen: 100% welkom, 70% toegankelijk en 50% bespeelbaar. Samen met de speeltuintesters gaan we onderzoeken waar er problemen zijn in de speeltuinen voor kinderen met een beperking.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in