De gemeente Tholen wil graag dat de administratie van begraafplaatsen actueel is. Daarom zoekt de gemeente contact met rechthebbenden om de benodigde gegevens bij te werken.

Aangegeven op gedenktekens
De rechthebbenden van graven waarvan de rechten zijn verlopen en die achterhaald kunnen worden, krijgen een brief van de gemeente. Een deel van de rechthebbenden kan echter niet worden achterhaald, bijvoorbeeld door verhuizing of overlijden. Om deze graven van een nieuwe rechthebbende te kunnen voorzien, worden deze betreffende gedenktekens gemarkeerd met een sticker met de tekst: ‘Contact gezocht – Zie publicatiebord’. Gedenktekens van graven waarvan afstand is gedaan van de rechten worden voorzien van een andere kleur sticker met de tekst: ‘Afstand gedaan, dit grafmonument wordt verwijderd. Zie publicatiebord’. Eventuele andere belanghebbenden kunnen zich dan nog melden.

Reageren
Nabestaanden of belanghebbenden die dat willen, hebben een jaar de tijd om te reageren. Als de gemeente na een jaar geen aanmeldingen voor een graf hebben gekregen, dan wordt de grafbedekking verwijderd.

Meer informatie
Op de webpagina ‘Achterhalen rechthebbenden begraafplaatsen’ is extra informatie en antwoorden op veel gestelde vragen te vinden. Op deze pagina kunnen inwoners met een druk op de knop ‘Registratie begraafplaatsadministratie’ direct met Digid eenvoudig alle benodigde gegevens doorgeven. Uiteraard is telefonisch contact ook mogelijk via tel 14 0166.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in