Home Nieuws Gemeente Tholen zet geregistreerde mantelzorgers in het zonnetje tijdens de Dag van...

Gemeente Tholen zet geregistreerde mantelzorgers in het zonnetje tijdens de Dag van de Mantelzorg

496
0

Woensdag 10 november 2021 is het de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers die geregistreerd zijn bij de gemeente Tholen hebben een uitnodiging ontvangen voor een ontspannende workshopochtend- of middag in sport- en gemeenschapscentrum Haestinge in Sint-Maartensdijk. Om 09.30 uur opent wethouder Corniel van Leeuwen deze dag. Mantelzorgers die zichzelf nog willen registreren bij de gemeente kunnen dat uiterlijk 5 november doen via tholen.nl/mantelzorgers. Zij ontvangen na registratie de uitnodiging voor de activiteit.

Waardering
Mantelzorgers zorgen onbetaald en langdurig voor een ander. Wat mantelzorgers doen is bijzonder en verdient waardering. Hun zorg mag gezien worden. Gemeente Tholen roept daarom mantelzorgers die zich nog niet geregistreerd hebben op zich uiterlijk 5 november te registreren. Zo heeft de gemeente alle mantelzorgers in beeld en kunnen zij op 10 november in het zonnetje gezet worden. Een geregistreerde mantelzorger ontvangt daarnaast twee keer per jaar een nieuwsbrief en wordt uitgenodigd voor ondersteunende informatie of ontspannende activiteiten.

Jonge mantelzorgers
Jongeren tot 24 jaar die belast zijn met de zorg voor iemand in hun gezin worden op 10 november ook uitgenodigd om met andere jonge mantelzorgers samen te komen voor een leuke activiteit, zodat zij andere jongeren in eenzelfde situatie leren kennen. Registreren kan via jijoptholen.nl/power-jeugd.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

17 + 18 =