Home Nieuws Gemeente Tholen werkt aan een visie over de toekomst

Gemeente Tholen werkt aan een visie over de toekomst

589
0

Alle gemeenten in Nederland moeten een omgevingsvisie maken. Dit is geregeld in de nieuwe Omgevingswet, die op 1 juli 2022 in werking treedt. In de omgevingsvisie legt de gemeente het beleid over de ontwikkeling van de fysieke leefomgeving op Tholen vast. Dat is de omgeving waarin we wonen, werken en onze vrije tijd doorbrengen. Waar bouwen we woningen, waar komen bedrijventerreinen, hoe gaan we om met verkeer, toerisme, het opwekken van groene energie, de ontwikkeling van het landelijk gebied, voorzieningen in de kernen, veiligheid en gezondheid: dat zijn allemaal onderwerpen die een plek krijgen in de omgevingsvisie.

In de omgevingsvisie wil de gemeente Tholen vastleggen hoe de komende jaren op hoofdlijnen met deze onderwerpen wordt omgaan. De Omgevingsvisie geeft aan wat we willen ontwikkelen, verbeteren/ veranderen of beschermen/bewaren, waar we dat willen en wat de voorwaarden zijn. Als u of een bedrijf een plan heeft, dat niet past binnen het plan dat de gemeente heeft met een bepaalde plek, wordt dit vergeleken met de omgevingsvisie.

Meedenken
Gemeente Tholen wil graag met inwoners, bedrijven en/of organisaties in gesprek over de toekomst van gemeente Tholen. Er is een overzicht gemaakt van de belangrijke opgaven en ambities (doelen). De gemeente gaat graag met de genoemde doelgroepen in gesprek over wat zij hier van vinden en hoe zij tegen de uitvoering van deze doelen aankijken.

Meedenkmogelijkheden
De gemeente vraagt inwoners, ondernemers en organisaties hierover mee te denken. Dit kan door een online enquête in te vullen, waarmee aangeven kan worden hoe er gedacht wordt over de belangrijkste opgaven en ambities.
De enquête is te vinden op: https://new.maptionnaire.com/q/227wkc9ow943.

De gemeente organiseert daarnaast op 30 september en 5 oktober bijeenkomsten waarin er met inwoners van gemeente Tholen in gesprek wordt gegaan over de ambities en de manier waarop de gemeente deze ambities willen realiseren. Opgeven voor deze avonden kan via: https://forms.office.com/r/5ruG3WdTux

Organisaties en bedrijven worden uitgenodigd voor een bijeenkomst op 28 september. De gemeente gebruikt bij deze bijeenkomsten de resultaten van de online enquête als input.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier × vijf =