De gemeente Tholen werkt samen met Erfgoed Zeeland en lokale en regionale erfgoedinstanties aan het opstellen van een erfgoedvisie voor de gemeente Tholen. In de erfgoedvisie wordt beschreven wat de gemeente met haar erfgoed wil doen en hoe zij met haar erfgoed wil omgaan. Omdat de gemeente deze erfgoedvisie niet voor zichzelf schrijft, maar voor haar inwoners is de vraag aan hen: ‘Wat is uw erfgoedwens?’.

Trots op ons erfgoed
De gemeente Tholen is trots op haar erfgoed. Erfgoed gaat niet alleen over gebouwen, maar eigenlijk over alles uit het verleden wat we willen bewaren voor de toekomst of willen doorgeven aan de volgende generatie. Erfgoed kan heel persoonlijk zijn, zoals iets wat van opa en oma was. Maar het kan ook voor iedereen zichtbaar zijn, zoals monumenten of het landschap. Niet al het erfgoed kan je aanraken; het kan ook een verhaal of een gebruik zijn.

Erfgoedwens
Zou een pand vaker moeten open zijn, waardoor iedereen dit kan bekijken? Of zouden bepaalde verhalen verteld moeten worden? Inwoners kunnen hun erfgoedwens voor 21 december 2020 aan de gemeente kenbaar maken via gemeente@tholen.nl of via de antwoordkaart in die deze week huis-aan-huis wordt bezorgd in de gemeente.

Ansichtkaart A5 Erfgoedwens DEF
Vorig artikelTijdelijke sluiting Bibliotheek Sint-Annaland
Volgend artikelBijeenkomst over de Brede School in Tholen

1 reactie

  1. Het is onze stellige overtuiging, aan de hand van onze 11 jaren ervaringen met onze korenmolen De Verwachting en onze molenwinkel De Vlaswiek aan de Vlasmarkt 1 te Tholen-Stad dat het een hele grote plus voor inwoners en bezoekers van ons prachtige eiland zou zijn, dat zoveel mogelijk Monumenten, goed georganiseerd, geopend zouden zijn. Wij zeggen, AL ons Erfgoed OPEN STELLEN. Laten zien en er over vertellen. Kan een prachtig familie/vakantie/ of …..? uitje zijn.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in