Home Nieuws Gemeente Tholen onderzoekt mogelijkheden aardgasvrije toekomst

Gemeente Tholen onderzoekt mogelijkheden aardgasvrije toekomst

533
0

Inwoners van de gemeente Tholen kunnen tot 13 november meedenken over een aardgasvrije toekomst via een enquête die vanaf vandaag online staat op o.a. de gemeentelijke website. Uitkomsten van de enquête moeten input leveren voor de gemeentelijke Transitievisie Warmte. Ook wordt bevraagd of inwoners zelf al actief bezig zijn om minder aardgas te verbruiken, wat zij belangrijk vinden bij deze verandering en waar als eerste begonnen moet worden met de overgang naar aardgasvrij wonen.

Hoe krijgen we schone warmte voor Zeeland?
Het gebruik van fossiele brandstoffen zoals aardgas moet een halt worden toegeroepen. Dat kan door om te schakelen naar het gebruik van schone warmtebronnen. Welke bronnen precies en hoe deze onze woningen kunnen verwarmen, hoe we warm kunnen blijven douchen en koken moet nog nader worden bekeken. Met een Transitievisie Warmte onderzoekt de gemeente op hoofdlijnen, samen met maatschappelijke partners, inwoners en ondernemers, welke mogelijkheden er zijn.

De Zeeuwse aanpak
De Zeeuwse gemeenten maken gezamenlijk werk van een energie- en klimaatneutraal Zeeland in 2050 door een Regionale Energiestrategie. Hun doel: in 2030 en 2050 respectievelijk 49% en 95% vermindering van CO2-uitstoot. Door uitstoot van CO2 warmt de aarde langzaam op. Het klimaat verandert hierdoor wereldwijd. Op termijn betekent dit dat Zeeland natte voeten krijgt. De Transitievisie Warmte is één van de onderdelen van de Regionale Energiestrategie waarmee dat wordt tegengegaan. Met de visie maken gemeenten inzichtelijk wanneer inwoners van het aardgas worden afgekoppeld. Eind 2021 moet de Transitievisie voor elke gemeente klaar zijn. De enquête wordt tegelijkertijd uitgezet in de andere Zeeuwse gemeenten.

https://www.tholen.nl/inwoners/actueel/duurzaamheid

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

negen − 7 =