Met het ondertekenen van de Direct Duidelijk Deal sluit gemeente Tholen zich aan bij ‘Direct Duidelijk’: de overheidscampagne die zorgt voor heldere en toegankelijke – goed bereikbare – overheidscommunicatie.

Wethouder Peter Hoek en gemeentesecretaris Jan Fraanje ondertekenden gezamenlijk de Direct Duidelijk Deal. Daarmee wordt extra onderstreept dat de gemeente wil werken aan betere communicatie: duidelijke teksten, geen moeilijk taalgebruik en toegankelijkheid in de breedste zin van het woord. Niet alleen het taalgebruik moet toegankelijk zijn, maar ook de website, afbeeldingen en het gebruik van verschillende media. De gemeente wil hier samen met haar inwoners verder mee aan de slag gaan.

Rapportcijfer
In de onlangs uitgezette Burgerpeiling kreeg de gemeente rapportcijfer 6,4 voor communicatie en een 6,5 voor digitale dienstverlening van haar inwoners. Doel is deze cijfers de komende jaren te verbeteren. Gemeentesecretaris Jan Fraanje: “Kijken we naar andere gemeenten, dan scoren we vergelijkbaar op deze punten, maar we werken toe naar een 8.” Wethouder Peter Hoek, portefeuillehouder Dienstverlening: “Als overheid willen we goed kunnen samenwerken met onze inwoners en ondernemers. Dan is het juist extra belangrijk dat we elkaar goed begrijpen.”

Dienstverlening
De campagne Direct Duidelijk is in 2018 begonnen als een initiatief van het Netwerk Begrijpelijke Overheid (NBO). Sinds januari 2022 werkt Direct Duidelijk onder één team samen met Gebruiker Centraal, een community voor professionals die werkt aan de online dienstverlening van de overheid. Dat iedereen gebruik kan maken van de dienstverlening van de overheid staat daarbij voorop.

Vorig artikelVoor de zoveelste keer brand op volkstuinencomplex in Tholen
Volgend artikelResultaten Burger- en Ondernemerspeiling gemeente Tholen

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in