Home Nieuws Gemeente Tholen neemt Blauwe Knop voor Schuldhulpverlening in gebruik

Gemeente Tholen neemt Blauwe Knop voor Schuldhulpverlening in gebruik

1347
0

Even klikken voor een overzicht van je schulden

Wie betalingsproblemen heeft, raakt maar al te vaak het overzicht kwijt. Het ene gat wordt met het andere gat gevuld, rekeningen verdwijnen in een la en aanmaningen gaan bij het oud papier. Om inwoners te helpen hun leven weer op de rit te krijgen biedt Tholen een nieuwe dienstverlening.

Wie via een zogeheten blauwe knop op de gemeentelijke website inlogt, krijgt een overzicht van zijn schulden bij de overheid. Het gaat onder meer om te veel ontvangen toeslagen, boetes en belastingschulden. “Mensen kunnen een beroep doen op de schuldhulpverlening van de gemeente, maar het begint ermee dat je weet wat er boven je hoofd hangt,” legt verantwoordelijk wethouder Hoek uit.

Ook voor de schuldhulpverleners is de blauwe knop een handig hulpmiddel. Ze zijn soms maanden kwijt om de financiële situatie van een cliënt te inventariseren. “Het overzicht kan worden gebruikt om sneller een plan van aanpak op te stellen,” aldus Hoek.

De blauwe knop is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Tholen is een van de eerste gemeenten in ons land die meedoet. Momenteel zijn er 45 Tholenaren die een aanvraag hebben ingediend voor schuldhulpverlening.

Via de website van de gemeente Tholen, onder het onderwerp ‘Hulp bij Schulden’.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in