Home Nieuws Gemeente steunt landelijk oproepsysteem voor reanimatie HartslagNu

Gemeente steunt landelijk oproepsysteem voor reanimatie HartslagNu

64
0

Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Dit kan overal gebeuren: op het werk, in huis, tijdens het sporten of op straat. De kans op overleven is het grootst als er binnen 6 minuten wordt gestart met reanimatie en er een AED wordt gebruikt. Daarom steunt de gemeente Tholen het landelijk oproepsysteem voor reanimatie HartslagNu.

Bij een hartstilstand is het van cruciaal belang dat er mensen in de buurt van het slachtoffer zijn die kunnen reanimeren. Alleen dit vergroot de overlevingskans. Nederland heeft daarom een uniek reanimatie-oproepsysteem: HartslagNu. Dit is een netwerk van goed geschoolde burgerhulpverleners en beschikbare AED’s in heel Nederland. Dit oproepsysteem is ook in de gemeente Tholen actief.

Hoe werkt het oproepsysteem?
Belt iemand 112 met het vermoeden van een hartstilstand, dan roept het reanimatie-oproepsysteem automatisch burgerhulpverleners op in de buurt van het slachtoffer. Zij krijgen een bericht op hun telefoon met daarin de locatie van het slachtoffer of een beschikbare AED, inclusief routebeschrijving. De burgerhulpverlener(s) gaan naar het slachtoffer om acute hulp te verlenen totdat het ambulancepersoneel dit overneemt. Burgers zijn gemiddeld 2,5 minuut eerder ter plaatse dan de ambulance en kunnen het verschil maken tussen leven en dood.

Meld u aan als burgerhulpverlener!
Om het landelijk oproepsysteem HartslagNu goed te laten werken zijn voldoende burgerhulpverleners en beschikbare AED’s nodig. Deze burgerhulpverleners en AED’s moeten goed verspreid zijn over het hele land. Iedereen die woont en/of werkt in de gemeente Tholen en een geldig reanimatiediploma heeft kan zich aanmelden bij HartslagNu. Ga hiervoor naar www.hartslagnu.nl/burgerhulpverlening.

Dienstverlening door HartslagNu
HartslagNu is het eerste aanspreekpunt voor vragen over het reanimatie-oproepsysteem. Ook staat HartslagNu klaar voor mensen die behoefte hebben aan nazorg. Het meemaken van een reanimatie is een heftige gebeurtenis en bij HartslagNu kan men zijn of haar verhaal altijd kwijt bij een deskundige.

HartslagNu is te bereiken via de e-mail info@hartslagnu.nl of telefoon 088-002 7000.

Meld uw AED aan
De gemeente Tholen is ook op zoek naar organisaties, verenigingen, instellingen of particulieren die een AED hebben en deze beschikbaar willen stellen. Het aanmelden van een AED bij het oproepsysteem kan via www.hartslagnu.nl/aed.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

tien − zes =