Gemeente blijft optreden tegen permanente bewoning recreatieverblijven

Om te zorgen dat recreatieverblijven niet gebruikt worden als woning is in 2014 het project ‘Handhavend optreden tegen permanente bewoning van recreatieverblijven’ van start gegaan. Handhaving vindt plaats in fases, waarbij steeds ongeveer 10 zaken in behandeling worden genomen. Momenteel zijn er 19 handhavingszaken afgerond en 41 zaken in procedure. De controles en bijbehorende juridische procedures worden de komende jaren voortgezet.

WABO

Wonen – al dan niet tijdelijk – is een overtreding van het bestemmingsplan en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Het bedrijf MB-ALL BV uit Maarssen voert namens de gemeente Tholen handhavingswerkzaamheden uit op verschillende recreatieparken. Zij gaan daarbij na of een recreatieverblijf tegen de regels in wordt gebruikt als woonverblijf.

Coulanceregeling

Van 40 recreatiewoningen nemen bewoners deel aan een eenmalige coulanceregeling die in aanvulling op het beleid is vastgesteld. Bij deelname aan deze regeling werd aan huurders tot 1 januari 2016 de tijd gegeven om de bewoning te beëindigen en aan eigenaars van recreatiewoningen zelfs tot 1 januari 2018.

Vervolg

Ook de komende jaren worden de controles en bijbehorende procedures voortgezet. Op dit moment zijn nog 23 adressen in onderzoek waarvoor, als sprake is van bewoning, een handhavingsprocedure opgestart zal worden, met mogelijke betaling van een dwangsom van 15.000,- tot gevolg. Direct betrokkenen worden de komende week door de gemeente Tholen geïnformeerd door middel van een brief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − twee =