Home Nieuws Geen week van de streek, wel herdenking bevrijding Tholen

Geen week van de streek, wel herdenking bevrijding Tholen

500
0

Normaal gesproken organiseert Streekmuseum De Museum in de laatste week van oktober de Week van de Streek. Om organisatorische redenen wordt deze week verschoven naar de Kerstvakantie.

Op zaterdag 30 oktober 2021 staan we wel stil bij de bevrijding van ons eiland Tholen met een aantal activiteiten. Zo zullen groepjes personen in Engelse, Duitse en Canadese uniformen hun opwachting maken en attributen laten zien die in oorlogstijd werden gebruikt. Veder zullen er in het atrium presentatieborden staan met foto’s uit de oorlogstijd op Tholen. Er wordt ook op een groot scherm de film vertoond van de bevrijding van Tholen. De quilt die door een aantal dames is gemaakt over de bevrijding is ook te bewonderen in het atrium.
De looproute die de Engelse militairen hebben gelopen is ook beschikbaar en de jeugd kan een speurspel doen en de onderduiker opzoeken. Deze is er overigens echt geweest op Sint Annaland, dit geheim is pas dit jaar boven water gekomen.
Er zijn pannenkoeken voor de jeugd en bolussen of appelgebak voor de ouderen.
De activiteiten starten om 11 uur en er gelden normale toegangsprijzen.

Voor meer info over de militairen: Hans Lepelaar 06-21961470. Voor het overige programma Wil Nelisse 0622 82 61 92 of Piet van Dijke 0623 25 98 53.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier + 18 =