Home Nieuws Geen plaats voor een derde container? Neem contact op met de gemeente.

Geen plaats voor een derde container? Neem contact op met de gemeente.

511
0

In het voorjaar van 2020 krijgen alle huishoudens in de gemeente Tholen die nu een grijze en groene container hebben ook een container voor oud papier en karton (OPK). Om het verspreiden van de papiercontainers zo goed mogelijk te laten verlopen, wil de gemeente graag in contact komen met inwoners zonder tuin of achterom waardoor ze geen plaats hebben voor een derde container.

Digitaal formulier
Inwoners zonder tuin of achterom kunnen hun contactgegevens doorgeven via een digitaal formulier op de gemeentelijke website. De gemeente neemt dan contact met hen op, zodat samen tot een oplossing gekomen kan worden.

Hoogbouw
Ook mensen die een hoogbouwwoning hebben, en willen meedenken over de papierinzameling bij deze hoogbouw, kunnen gebruik maken van het digitale formulier op de gemeentelijke website.

Levering papiercontainers
De containers worden per kern geleverd. Als de leverdatum voor een bepaalde kern bekend is, ontvangen de inwoners bericht per post. In deze brief namens de gemeente staat een duidelijke instructie voor de levering van de papiercontainer. Als alles volgens planning verloopt, zal in juni in heel de gemeente Tholen het oud papier met de nieuwe container aangeboden kunnen worden.

Hergebruik papier
Oud papier en karton kunnen prima worden hergebruikt. In Nederland wordt papier voor twee derde van oud papier en karton gemaakt (bron: Milieu Centraal). Door papierafval te hergebruiken hoeft het papierafval niet tegen een hoog verbrandingstarief verwerkt. Oud papier en karton kan ook op de milieu straat ingeleverd worden.

Contactgegevens
Voor meer informatie over het ophalen van oud papier en karton kan contact opgenomen worden via email: gemeente@tholen.nl of telefonisch: 14 0166.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee + 20 =