Home Nieuws Fractie CDA-Tholen stelt mondelinge vragen aan het college van B&W inzake Bravis

Fractie CDA-Tholen stelt mondelinge vragen aan het college van B&W inzake Bravis

1363
0

Vandaag is te lezen in BN de Stem dat het nieuwe Bravis ziekenhuis in 2028 opgeleverd gaat worden. Dit ziekenhuis zal het ziekenhuis in Bergen op Zoom gaan vervangen. In het stuk staat beschreven dat bestuurder Albert-Jan Mante aangeeft dat het nieuwe ziekenhuis een grote vooruitgang is voor alle West-Brabanders. Er staat ook geschreven dat met één locatie ook in de toekomst een zo breed mogelijk aanbod van klinische ziekenhuiszorg behouden kan blijven.

Graag krijgen wij tijdens de commissievergadering van 7 februari antwoord op onderstaande vragen:

  • De bestuurder van Bravis geeft aan dat het nieuwe ziekenhuis een vooruitgang is voor elke inwoner uit West-Brabant. Tholen en Sint Philipsland worden niet genoemd. Hoe denkt het college over deze uitspraak? Mogen we concluderen dat het voor onze inwoners dus geen vooruitgang is?
  • Hoe staat het concreet met de afspraken die gemaakt zijn met Bravis over toegankelijke poliklinische zorg in Tholen? Dit vragen wij omdat de bestuurder aangeeft dat alles op één locatie komt.
  • Heeft het college n.a.v. dit artikel contact opgenomen met de bestuurder om aan te geven dat Tholen ook rekent op goede zorg vanuit Bravis? Zo niet, is het college voornemens om dit te doen?

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in