Home Nieuws Fotowedstrijd: Thools erfgoed in de kijker

Fotowedstrijd: Thools erfgoed in de kijker

845
0

Even buiten de benen strekken? Zet Thools erfgoed in de kijker!

De gemeente Tholen stelt samen met Erfgoed Zeeland en lokale en regionale erfgoedinstanties een erfgoedvisie op voor de gemeente Tholen. Omdat één beeld vaak meer zegt dan duizend woorden, organiseert de gemeente een fotowedstrijd met als thema ‘Thools erfgoed’. De beste foto’s krijgen een mooie plek in de erfgoedvisie. De winnaars van iedere categorie krijgen een cadeaubon, die te besteden is bij een lokale ondernemer en hun foto’s komen op de omslag van de erfgoedvisie te staan. Foto’s kunnen aangeleverd worden tot 7 maart 2021 via www.tholen.nl. Deelnemers worden geacht bij het fotograferen de coronamaatregelen in acht te nemen.

Thools erfgoed
Iedereen heeft wel een beeld voor ogen bij het woord ‘erfgoed’. Voor sommigen zijn dit grote monumentale gebouwen of wellicht zelfs hun eigen woning. Voor anderen is dit een landschap, een voorwerp dat van generatie op generatie wordt overgedragen of een gebruik. De gemeente hoopt met deze fotowedstrijd een kijkje te krijgen in deze persoonlijke beelden en tegelijkertijd van de erfgoedvisie nog meer een ‘Thools’ product te maken door de beste foto’s een centrale plaats te geven in deze visie.

Prijzen
Door de ogen van kinderen ziet de wereld er anders uit. De gemeente is dan ook heel benieuwd hoe zij aankijken tegen ‘erfgoed’. De fotowedstrijd is dan ook opgedeeld in twee leeftijdscategorieën: de categorie t/m 12 jaar en de categorie 13 jaar en ouder. De winnaar van iedere categorie ontvangt een cadeaubon t.w.v. € 75,- die te besteden is bij een lokale ondernemer. Hoewel een foto vaak meer zegt dan duizend woorden zijn we ook benieuwd naar de verhalen achter de foto’s. De persoon met het beste verhaal bij de foto ontvangt ook een cadeaubon t.w.v. € 75,- die eveneens te besteden is bij een lokale ondernemer.

Meedoen?
Foto’s kunnen aangeleverd worden tot 7 maart via het digitale formulier op www.tholen.nl. Zie hier ook de voorwaarden. De winnende foto’s worden eind maart bekend gemaakt. Bij vragen of problemen met het verzenden van de foto’s via het formulier, kan contact opgenomen worden met de gemeente via communicatie@tholen.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in