Financiering verbouwing De Meestoof nog niet rond

Streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland komt nog steeds geld tekort voor de verbouwing die vorig jaar uitgesteld werd. Het tekort is ongeveer 100.000 euro.

3 jaar geleden werd er Europese subsidie aangevraagd. Samen met de subsidie van de gemeente Tholen en het geld wat de stichting al in kas had, was de begroting rond. Er werd een offerte voor de verbouwing gemaakt. De uitbetaling van de Europese subsidie bleef uit, waardoor de bouwplannen in de ijskast terecht kwamen.

Ondertussen waren de bouwkosten door de economische recessie gestegen. Uiteindelijk kwam de Europese subsidie er wel, maar was dat onvoldoende om aan de huidige bouwkosten te voldoen.

Door het aanschrijven van diverse fondsen en door een beroep te doen op de Thoolse samenleving hoopt het museum het ontbrekende geld uiterlijk in oktober in bezit te hebben. Het huidige museumseizoen is dan afgelopen en kan er met de verbouwing gestart worden. Als het nieuwe museumseizoen in april 2020 begint, zou de verbouwing afgerond moeten zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + elf =