Home Nieuws Fietsplezier op de grens van twee provincies

Fietsplezier op de grens van twee provincies

1860
0

Het gebied waar Zeeland en Brabant aan elkaar grenzen is prachtig en uniek. De ruige kust met dijken en bruggen en de prachtige bossen. Reden genoeg om de fietsnetwerken tussen Reimerswaal, Tholen en de Brabantse Wal aan elkaar te verbinden. Deze zogenoemde ZeBraroute leidt fietsliefhebbers zowel door Zeeland als Brabant.

Donderdag 4 augustus trapten de wethouders van de gemeenten Reimerswaal, Tholen en de Brabantse Wal (Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht) letterlijk de fietsroute af en overhandigden symbolisch de routes aan elkaar. Route Noord loopt door de gemeente Tholen en de Brabantse Wal en route Zuid loopt door de gemeente Reimerswaal en de Brabantse Wal.

Tholen
De gemeente Tholen, die bestaat uit de eilanden Tholen en Sint Philipsland, wordt omringd door Nationaal Park Oosterschelde en het Schelde-Rijnkanaal. Wethouder Frank Hommel van de gemeente Tholen: “Al fietsend is het in onze gemeente goed toeven. Geniet van het schilderachtige landschap en fiets over de dijken en langs het water en de velden. Laat je verassen door onze authentieke kernen. Via deze ZeBraroute bieden we fietsers een mooie, afwisselende route door de Brabantse Wal en de gemeenten Tholen en Reimerswaal.”

De Brabantse Wal
De Brabantse Wal is het gebied waar Brabant Zeeland kust. Waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn. Het is een prachtige omgeving, rijk aan contrasten. Bossen, glooiende weilanden, vlakke polders en waterpartijen wisselen elkaar af. De steilrand, een monument van aardkundige waarde, is door het hoogteverschil een uitdaging voor fietsers.

Reimerswaal
Reimerswaal is het land tussen de twee Scheldes. Letterlijk Zeeland op zijn smalst een strook land tussen de Ooster- en Westerschelde. De stad verging en werd zee. De zee werd ontworsteld en werd land. Een bijzonder stukje Zuid-Beveland werd onttrokken aan het zoute water. Dorpen ontstonden en groeiden; aan elkaar verbonden door dijken, akkers, weilanden en boomgaarden. Wethouder Martien van Overloop: ‘’In de gemeente Reimerswaal zijn veel mogelijkheden voor gezondheidstoerisme vanwege de rust, ruimte, frisse zeelucht en gezond eten. Er zijn veel mogelijkheden om te bewegen zoals (buitendijks) fietsen, wandelen, sportieve evenementen en rondje pontje. Zeeland is daarnaast een 5* fietsprovincie. Stuk voor stuk allemaal elementen die onze gemeente uniek maken om doorheen te fietsen.’’

Onze fotograaf – Rien Burgers maakte onderstaande fotoreportage.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in