Feestelijk Concordia concert.

Afgelopen zaterdag was het zover, ruim 300 man publiek kon deze avond luisteren naar Koninklijke Muziekvereniging Concordia die het jaarlijks terugkerende Concordia Concert hield. Het concert werd gehouden in de gymzaal van de Meulvliet, die voor deze gelegenheid was omgetoverd tot een ware concertzaal.

Gedurende de avond presenteerde jong en oud zich, van de Blokfluitgroep tot de Harmonie. Alle groepen kwamen aan bod om zich van hun beste kant te laten horen. De Harmonie opende het concert met het nummer ‘Pacis Valley’ waarna zowel de opleidingsorkesten als de slagwerkgroep en het kinderkoor elkaar af wisselden. Het was voor het Klein Orkest hun eerste optreden onder leiding van de nieuwe dirigent Jurgen Dijksma. Zij lieten met onder andere het pittige nummer ‘Libertango’ horen een zeer goede match te zijn.

De slagwerkgroep speelde deze avond vooral nummers die bekend in het gehoor lagen bij het publiek, zoals ‘America’ van de musical ‘West Side Story’ en nummers van Coldplay en Avicii. Het pas opgerichte kinderkoor, met de naam EigenWijs, kon deze avond natuurlijk ook niet ontbreken. Met nummers als ‘Hey, kom er maar bij’ uit de musical ‘Oliver Twist’ en het alom bekende ‘Op een onbewoond eiland’ toverden zij bij het publiek een lach op het gezicht.

Tussen de bedrijven door viel er ook nog wat te vieren! Blaaskapel de Klienkers bestaat in 2017 alweer 25 jaar en dat konden we niet opgemerkt voor bij laten gaan. Gehuld in nieuwe frisse blauwe polo’s, gesponsord door ‘Jan Willem Bouw’, lieten zij na de pauze van zich horen. Daarnaast werd er ook nog een jubilaris in het zonnetje gezet. Dit jaar was Marjan Contant aan de beurt, die maar liefst 25 jaar lid is van Muziekvereniging Concordia.

Op een speelse manier spraken wethouder Kees van Dis en burgemeester Ger van de Velde de jubilaris toe middels een persoonlijk gedicht en een warm woord. Na alle festiviteiten lieten alle orkesten en groepen nog tweemaal van zich horen waarna de avond werd afgesloten door de Harmonie met het nummer ‘Funk Attack’. Onder naspel van dit catchy melodietje verliet het publiek de Meulvliet.”

Maar liefst 140 muzikanten zorgden voor muzikale en feestelijke avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 5 =