Extra lang Pinksterweekend laat Zeeland bruisen

VVV ZEELAND VERWACHT VOORAL DUITSE GASTEN

Na het Hemelvaartweekend verwacht VVV Zeeland ook het komende Pinksterweekend topdrukte bij de zeeuwse vakantieaccommodaties. Directeur Erik van den Dobbelsteen van de Zeeuwse VVV schat dat de meeste accommodaties op een gemiddelde bezetting van 90% zitten. Dat is vergelijkbaar met vorig jaar. Ook dit jaar is het Pinksterweekend in Zeeland, net als andere jaren, erg in trek bij Duitse gasten en ze blijven wat langer dit jaar.

Bezetting accommodaties

Volgens van den Dobbelsteen waren er al veel boekingen en zijn daar de laatste weken nog een aantal last minute boekingen bijgekomen. De Duitse gasten boeken traditiegetrouw hun vakantie tijdig, het zijn voornamelijk de Nederlandse gasten die last minute hun boekingen hebben gemaakt. De afgelopen jaren hebben er verschillende marketingcampagnes gelopen in Nederland, Duitsland en België voor de promotie van Zeeland. Van den Dobbelsteen denkt dat een combinatie van deze campagnes en het mooie weer een bijdrage hebben geleverd aan de goede bezetting.

Bijzonderheden
In vergelijking met vorig jaar valt het Pinksterweekend dit jaar eerder. Ook hebben de Duitse gasten dit jaar langer vakantie met Pinksteren. Eens in de vijf jaar hebben de Duitse gasten uit de deelstaat Nordrhein-Westfalen langer vakantie met Pinksteren, legt van den Dobbelsteen uit. Zeeland profiteert hier de komende week van doordat de Duitse gasten langer hebben geboekt bij de Zeeuwse vakantieaccommodaties. Daarmee zal de vakantiedrukte langer aanhouden volgende week, voorspelt van den Dobbelsteen. Ook stelt hij dat in sommige plaatsen in Zeeland het drukker zal zijn met Duitse gasten dan met Nederlandse gasten.

Veel te doen
Zoals elk jaar zijn er in het Pinksterweekend volop activiteiten te beleven. De gasten kunnen tijdens de Pinksterdagen genieten van allerlei activiteiten in verschillende steden en dorpen. In Zeeland is er genoeg te doen, zegt van de Dobbelsteen. De weersverwachtingen zien er prima uit. Uitstekend om bijvoorbeeld te gaan fietsen, wandelen, watersporten en er op uit te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − 2 =