Home Zuid-Amerikaanse gitaar in Stadhuisconcert Tholen

  Zuid-Amerikaanse gitaar in Stadhuisconcert Tholen

  384
  0
  Datum: zaterdag, 4 juli 2020
  Tijd: 00:00 - 00:00

  Het Stadhuisconcert in Tholen van zaterdag 4 juli staat in het teken van de gitaarmuziek uit Zuid-Amerika.

  De Stichting Anthonie Keldermans Concerten nodigde de jonge getalenteerde Belgische gitarist met Baskische roots Jasper Iturrospe uit voor dit bijzondere programma dat de mysterieuze titel “Pauze na de stilte..” draagt. Eveneens speelt hij een werk van zijn landgenoot Toots Thielemans. Daarnaast speelt Jasper Iturrospe een eigen compositie: Sunday noon.

  Sinds enkele jaren brengt Jasper zijn programma op diverse podia. Een gitaar programma dat voornamelijk bestaat uit Zuid-Amerikaanse muziek, beïnvloed door klassieke muziek, maar ook jazz, kleinkunst, Oosterse muziek en meer. Naast dit soloproject is hij actief met nieuwe projecten met andere musici, verschillende kunstvormen en werkte hij recent samen met het SAE institute Amsterdam voor het Mosaic Film Festival.

  Hij volgde zijn masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam met gitaardocent Gabriel Bianco. Voordien volgde hij zijn bachelor studie bij Nederlands gitarist Enno Voorhorst aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Hij groeide op in Antwerpen en volgde gitaarlessen bij Yvonne Azaert en Jan Depreter aan de Jozef van Poppel Academie en het Stedelijk Conservatorium van Mechelen.

  Voor de vereiste reservering, zie het e-mailadres op keldermansconcerten.nl
  Aanvang 15.30 uur.

  Aansluitend bespeelt Gerard de Waardt het carillon van het Stadhuistorentje.