Zomerconcert 8 september

Datum: zaterdag, 8 september 2018

Twee Jonge organisten spelen aanstaande zaterdag 8 september een interessant dubbelconcert in de reeks Zomerconcerten in Tholen. Jowan Tanis en Steven Knieriem spelen orgelwerken uit verschillende stijlperiodes. Zowel vroege Duitse als Franse werken komen aan bod, zoals muziek van Pachelbel, Krebs, Bach en Couperin, maar ook een laat-romantische compositie van Saint Saëns. Eigentijds werk is er te horen in een Fantasie van Feike Asma over Psalm 42, maar ook in een hedendaagse compositie van de Nederlandse componist Ad Wammes.

Jowan Tanis (2003) is een jonge amateurorganist uit het Zuid-Hollandse Ouddorp. Al vroeg werd hij een groot liefhebber van muziek en op zijn zesde jaar ging hij orgellessen volgen bij Paul Kieviet te Middelharnis, waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds les heeft. In 2015 won hij de 2e prijs op het jeugdsolistenconcours. Jowan heeft verschillende workshops gevolgd bij onder andere J. den Engelsman (Max Reger) A. Zoutendijk (François Couperin) en nog vele anderen.

Steven Knieriem (2001) is geboren en getogen in Goes. Vanaf zijn 9e heeft hij orgelles van Jos Vogel aan de Zeeuwse Muziekschool te Goes. In 2017 werd hij één van de organisten van de Sionkerk (Gereformeerde Gemeente) te Goes en werd daarmee bespeler van het drieklaviers Flentrop-orgel.
Hij heeft orgelconcerten gegeven in kerken in Nederland met beroemde orgels. Hij trad onder meer op in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch, de Bovenkerk in Kampen en op het orgel van de Oude Kerk te Delft. In 2017 won Steven de tweede prijs in de finale van het eerste Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Bavokerk te Haarlem.

De twee jonge organisten zullen de mogelijkheden van het fameuze Van Dam orgel van de Grote Kerk volledig benutten. Laat u door hen verrassen en kom luisteren. Dit vijftiende Zomerconcert is van half 14:30 tot 15:30 uur en toegang is gratis. Om 14:00 uur is de kerk open. U bent allen van harte welkom.