Zeeuws Ringrijden en Oude Folkloristische Ambachten in Tholen!

Datum: vrijdag, 27 april 2018

Tijd: Tussen 10.00 en 17.00 uur

Locatie: Markt in Tholen

Na het daverend succes van voorgaande 5 jaren, zal het traditionele Zeeuwse Ringrijden voor het 6e jaar op rij weer terug te zien zijn in Tholen. Op vrijdag 27 april a.s. zal de Zeeuwse Ringrijders Vereniging tussen 10.00 en 17.00 uur een demonstratie komen verzorgen op de Markt in Tholen.

De demonstratie zal worden uitgevoerd door 16 ringrijders te paard. Alle ringrijders en medewerkers zullen tijdens deze demonstratie gekleed zijn in authentieke Zeeuwse Klederdracht en er zal gebruik worden gemaakt van originele Zeeuwse Trekpaarden.

Op de ca. 36 meter lange, en 1 meter brede ringbaan, zullen de ringrijders op een ongezadeld Zeeuws Trekpaard, in galop proberen de ring van 38 mm te steken die halverwege de baan in een ijzeren bus aan een touw tussen twee palen hangt.

De ringrijder met de meeste gestoken ringen op het einde van de demonstratie zal de winnaar zijn. Wanneer een aantal ringrijders echter aan het eind van de dag hetzelfde aantal ringen heeft gestoken zal er gekampt worden wie de uiteindelijke dag winnaar is. Dit gebeurt door een steeds kleiner wordende ring.

Gedurende de dag, zal er ook gestreden worden om de Hart van Tholen – bokaal, die beschikbaar is gesteld door Eetcafé Hart van Tholen.

Daarnaast zullen er gedurende de hele dag demonstraties van Oude Folkloristische Ambachten plaatsvinden, waaronder o.a.: Zeeuwse Kappen opmaken, Babbelaars bakken, Manden Maken, Schapen wol spinnen, Pottenbakken, Glas in Lood, Schilderen oud Vissersleven en nog veel meer.

Kortom, weer alle ingrediënten voor een prachtig folkloristisch evenement voor jong en oud.