Wervelend Weens Klassiek in Tholen

Datum: zaterdag, 26 mei 2018

Tijd: Aanvang 20:15 uur

Locatie: Oude Stadhuis van Tholen

Onder de bruisende titel “Wervelend Weens Klassiek” zal zaterdagavond 26 mei om 20.15 uur in het Oude Stadhuis van Tholen een Mozart-Beethoven concert worden gegeven op authentieke muziekinstrumenten.

Raymond Honing en Ursula Dütschler spelen op flauto traverso en fortepiano muziek die voor deze combinatie is geschreven, maar eveneens arrangementen voor deze twee instrumenten.
Van vader Wolfgang Amadeus Mozart spelen zij een bewerking van een vioolsonate, van zoon Franz Xaver Mozart een Rondo dat origineel voor traverso en fortepiano is gecomponeerd. Van Ludwig van Beethoven klinkt eveneens een bewerking van één van zijn sonates voor viool en fortepiano.

Raymond Honing behoort tot een nieuwe generatie musici die hun energie voor een groot deel wijden aan zowel oude als nieuwe muziek. Na drie studies aan het Conservatorium van Amsterdam, te weten fluit, traverso en kamermuziek, begon hij een carrière die drie eeuwen muziek omvat. Van Barok op de een-kleppen traverso en vroeg-romantische muziek op de acht-kleppen traverso tot eigentijdse muziek op de moderne Boehmfluit, inclusief alt en bas. Zijn belangrijkste drijfveer voor nieuwe repertoire is altijd nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid naar wat er omging in het hoofd van de componist, ongeacht of deze in leven is of al tweehonderd jaar dood is. En nieuwsgierigheid naar de uitwerking van de muziek op het publiek.

Raymond Honing speelt in diverse ensembles w.o. Combattimento Consort en Sinfonia Rotterdam. Hij is werkzaam als docent aan het conservatorium van Amsterdam.
De in Zwitserland geboren Ursula Dütschler studeerde clavecimbel aan het conservatorium te Bern en aan het Mozarteum te Salzburg, o.a. bij Kenneth Gilbert. Fortepiano studeerde zij bij Malcolm Bilson aan de Cornwell University in de V.S. In 1989 won zij het internationale clavecimbel concours te Parijs, en in 1991 de internationale “Erwin Bodky Competitie” voor pianoforte te Boston. Zij woont in Nederland en heeft een uitgebreide concertpraktijk, o.a. met pianotrio Camerata 1800.

Dit concert van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten is het laatste van het Avondconcerten seizoen 2017/2018.
De serie Stadhuisconcerten op zaterdagmiddag start op 9 juni.

Kaarten voor “Wervelend Weens Klassiek” kunnen worden gereserveerd via info@keldermansconcerten.nl
Info: www.keldermansconcerten.nl