waterpoort weekend; Sint-Atlantis komt weer tot leven

Start datum: donderdag, 14 juni 2018

Eind datum: zondag, 17 juni 2018

Tijd: Diverse tijden

Locatie: Alle locaties zijn te vinden in het bericht.

Aftrap Waterpoort Weekend 14 juni Sint-Annaland

Wie kent nog het verhaal van Sint-Atlantis?
Het verdronken dorp in de Krabbenkreek, vlakbij Sint-Annaland. In het jaar 2006 is daar een groots theaterspektakel van gemaakt ter gelegenheid van 200 jaar Voetbal & Muziek.
Dit verhaal van toen komt op donderdagavond 14 juni tot leven tussen 17.30 en 18.30 uur. Dan luiden de klokken uit het dorp ver onder de waterspiegel. Dan zingen kinderen en spelen muzikanten op hun koperen blaasinstrumenten. Dat alles aan de rand van die wonderschone Krabbenkreek; op het strandje van Sint-Annaland. De drie dagen na deze opening staan in de gehele Waterpoort regio in het teken van een groot aantal activiteiten.

Als ludieke opening van het 2e Waterpoort Weekend is een toepasselijk verhaal geschreven wat geregisseerd wordt door Jan Koning. Diverse acteurs, muzikanten en een grote groep kinderen maken er samen één mooi geheel van. Uiteindelijk komt de sleutel tot de opening van het Waterpoort Weekend boven water en wordt die overhandigd aan de aanwezige gedeputeerden van de Provincies Noord-Brabant en Zeeland. Samen verklaren zijn dan – op ’t strandje van SintAnnaland – het Waterpoort Weekend 2018 voor geopend. Maar voordat het zover is ………………… Komt het zien, komt het zien! Van 18 tot 18.30 uur op het strandje van Sint-Annaland. Het muzikale voorprogramma start om 17.30 uur en vanaf 17.00 tot 20.00 uur zijn er diverse foodtrucks aanwezig. Dus laat die avondmaaltijd maar staan en kom naar de Havenweg in Sint-Annaland. De organisatie is in gezamenlijke handen van IVN, Stichting Tholen Beter Bekend en Gemeente Tholen.

Wat is Waterpoort?
Waterpoort is een samenwerkingsorganisatie op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland met als doel samen kansen te benutten die we alleen niet kunnen realiseren. Het project verbindt en brengt ondernemers, overheden en burgers met initiatieven samen. Water, deltanatuur/landschap en erfgoed, dat is waar het binnen Waterpoort om draait.
Door het jaar heen organiseert men van allerlei activiteiten. Van gastheertrainingen tot het realiseren van recreatieve projecten, van belangenbehartiging tot een weekend vol leuke doe-activiteiten. En dit jaar dus voor de 2e keer het Waterpoort Weekend. Was de Thoolse bijdrage vorige jaar nog bescheiden, dit jaar zijn er al heel wat meer activiteiten op poten gezet door de diverse Thoolse recreatieve ondernemers en organisaties.
Meer info www.waterpoortwerkt.nl

Thools Programma Waterpoort Weekend 15 t/m 17 juni
Dankzij een groot aantal Thoolse ondernemers en organisaties worden er op de eilanden Tholen en Sint Philipsland ook leuke activiteiten georganiseerd. Wat betreft het Thoolse programma is de coördinatie in handen van Stichting Tholen Beter Bekend.

Vrijdag 15 juni
• Bergse Diepsluis: Avondvaartocht Verdronken Land van Reimerswaal (17.30 uur – 20.30 uur)
Tijdens deze vaartocht varen wij vanaf de Bergse Diepsluis naar het verdronken land van Reimerswaal en daarna via Tholen-stad weer terug. Gids Oscar Huiskamp vertelt u alles over het verdronken land van Reimerswaal en de haven van Tholen-stad. Aan boord is een gezellige bar waar u iets kunt eten en drinken.
(Organisatie Rondvaart-sportvisbedrijf Zwerver3).

Zaterdag 16 juni
• Gehele gemeente Tholen: open atelierroute (11.00 uur – 17.00 uur)
Verdeeld over de diverse Thoolse kernen bieden de ateliers u een beeld van wat er aan kunst wordt gemaakt op Tholen. Wat bieden zij: Keramiek, portretkunst, etsworkshops, zeefdruk, olieschilderijen, botanische tekeningen, glaskunst, outsider Art. Loop binnen, kijk en geniet!
(Organisatie Open Atelierroute Tholen, Cultuurplein Tholen)

• Sint-Annaland: authentieke Thoolse Streekproductenveiling (14.00 uur – 16.00 uur)
Beleef een unieke ervaring op de enige streekproductenveiling in Nederland. U kunt zelf uw prijs bepalen
voor een groot aantal Thoolse streekproducten via het afmijnen op de origine veilingklok.
(Organisatie Stichting Thoolse Streekproductenveiling)

• Sint-Annaland / Stavenisse: Rondje Krabbenkreek (15.30 uur – 19.30 uur)
Varend van Sint-Annaland naar de haven van Stavenisse en heerlijk langs het water weer terug fietsen, of andersom. Bij het opstappen aan boord ontvangt u een consumptiemunt die tijdens een ontspannen rustmoment ingeleverd kan worden bij ’t Packhuys te Stavenisse.
(Frisia Rondvaarten, ’t Packhuys eten + drinken)

• Sint-Maartensdijk: Pluumpotwandeling (9.30 uur)
Wandeltocht van 6 of 10 km door en langs natuurgebied de Pluumpot (het best bewaarde geheim van Tholen) en langs het Nationaal Park Oosterschelde met zicht op de Zeelandbrug en Yerseke. Storytelling onderweg. Aansluitend in Dorpshuis Haestinge een lekkere streekgerechtenhap, te weten: stoofvlees (van Thools dikbilrund) met Thoolse frieten of Thoolse ‘wosteballen’ met friet.
(Organisatie Haestinge Sint-Maartensdijk)

• Sint-Annaland: arrangementen met Solextocht, schietsport of Boerengolf (hele dag)
Op de Solex het eiland Tholen verkennen, schieten bij een schietvereniging of gezellig samen Boerengolf spelen. Alle arrangementen in combinatie met een heerlijke lunch of diner met streekproducten in Brasserie De Deu-Braek.
(Organisatie Brasserie De Deu-Braek, Solexverhuur Tholen, SSV Prinses Juliana)

• Sint Philipsland: Parelroute ‘Flipland in Beweging’ (hele dag)
Tijdens deze route leert u, aan de hand van filmpjes in de app, over de historie van dit mooie dorp. Ook kunt u kiezen om de beweegroute te volgen. De route gaat ook langs speeltuinen, dus ook leuk voor de kinderen! Combinatie met gezonde lunch of diner bij Cafe ’t Durp, aan het einde van de route waar u de parel kunt ophalen.
(Organisatie Stichting Tholen Beter Bekend en Café ’t Durp)

• Sint-Annaland: Zeehondensafari (11.30 uur – 14.00 uur)
De Zeehondensafari vertrekt vanuit Sint-Annaland, vaart door de Krabbenkreek de Oosterschelde op naar een zandbank waar wij zeehonden kunnen spotten. Bij de zandbank vragen wij stilte zodat u in alle rust van dit natuurschoon kunt genieten. Onderweg is het mogelijk dat wij (indien het rustig weer is) bruinvissen spotten.
(Organisatie Frisia Rondvaarten)

Zondag 17 juni
• Sint-Annaland: vaartocht Zierikzee, vertrek 11.00 uur/13.00 uur optioneel zeehondensafari en terug 15.00 uur
Vaartocht vanuit Sint-Annaland over het Nationaal Park Oosterschelde naar Zierikzee. In Zierikzee is de
mogelijkheid aansluitend een Zeehondensafari te varen, of een bezoek aan het stadje Zierikzee.
(Organisatie Frisia Rondvaarten)

• Anna Jacobapolder: Kreeften kijken en eten (15.30 uur)
Rondvaart over Oosterschelde langs de kreeftengronden. Aansluitend een overheerlijk driegangen
Kreeftendiner in Restaurant ’t Veerhuis. (Restaurant ’t Veerhuis, Hotel Oosterschelde)
Meer info www.waterpoortwerkt.nl