Home Van barok tot romantiek: gevarieerd Zomerconcert door blokfluittrio.

  Van barok tot romantiek: gevarieerd Zomerconcert door blokfluittrio.

  82
  0
  Startdatum: zondag, 12 juni 2022
  Einddatum: zondag, 19 juni 2022
  Tijd: 00:00 - 00:00

  In het Zomerconcert op zaterdag 18 juni staat de blokfluit en zijn gevarieerde en rijke repertoire centraal. Dan treden Annemiek Vogels, Annelien Bakker en Sarine Bakker op als trio op dit vertrouwde en toch zo verrassende instrument. Voor velen is de blokfluit het eerste instrument waarmee men kennismaakt met het spelen van muziek. Toch is de blokfluit ook een vergeten instrument met een verborgen, maar rijke geschiedenis.

  De leden van het blokfluittrio zijn Annelien Bakker, Annemiek Vogels en Sarine Bakker, en inderdaad, beide dames Bakker zijn familie van elkaar. Dochter Annelien krijgt al enkele jaren blokfluitles van Annemiek, moeder Sarine maakte al eerder deel uit van een ander blokfluitensemble.
  Het trio zal een gevarieerd programma uitvoeren met muziek van de vroege barok tot aan de romantiek, met werk van o.a. Walther, Corelli, vader en zoon Bach, en Tsjaikovsky.
  Interessant is ook dat het trio maar liefst acht verschillende blokfluiten zal bespelen.

  Annemieke Vogels begeleidde ook het koor tijdens het openingsconcert van de serie zomerconcerten. Nu is het tijd voor de volle aandacht voor haar specialisme in de blokfluitmuziek. Met Annelien en Sarine Bakker speelt het trio virtuoze, maar ook heel toegankelijke muziek. Fijn, mooi en inspirerend om naar te luisteren! Het concert is zaterdag 18 juni van 14.30 tot 15.00 uur in de Gasthuiskapel in de Kerkstraat in Tholen. De deuren van de kerk zijn open vanaf 14.00 uur en de toegang is gratis.