Van alles te doen op Tholen in de Week van de Streek

Start datum: zaterdag, 13 oktober 2018

Eind datum: zaterdag, 20 oktober 2018

De herfstvakantie is de periode bij uitstek om op pad te gaan. Van zaterdag 13 oktober tot en met zaterdag 20 oktober is er op Tholen extra veel te beleven. Zelfs Koning Willem- Alexander en Koningin Maxima hebben deze week een streekbezoek aan Tholen gepland. Dus volg hun voorbeeld en doe mee aan één van de vele activiteiten.

Uniek zijn vooral ook de rondleidingen bij Thoolse bedrijven. Zij geven speciaal voor de Week van de Streek een kijkje in hun bedrijfsvoering zodat je kan zien wat er hier achter de gevel gebeurt. Mensen kunnen terecht bij Uitgeverij Boekhout/AGF waar het gaat over sinaasappelen, paprika’s en avocado’s en bij RKT om meer te weten te komen over kunststoftechniek.

Museum de Meestoof in Sint-Annaland is een belangrijk spil in de Week van de Streek. Hier kunnen de handen uit de mouwen voor onder andere het beschilderen van dennenappels of het maken van een voederrol voor de vogeltjes of gewoon om lekker oudhollandse spelletjes te spelen. Ondertussen kunnen ouders en opa en oma meedoen met de fotoquiz van het Koningshuis en nostalgische filmbeelden bekijken.

Bij de Oesterdam kan je relaxt met de kano erop uit of juist de thrill beleven van een supersnelle powerboot. Voor liefhebbers van de natuur zijn er wandelingen onder begeleiding van een gids en met Rederij Frisia kan je mee op een tocht naar Zierikzee of op zeehondensafari. De streekproductenveiling, een unieke happening, houdt haar laatste reguliere veiling van het seizoen waarbij er extra veel artikelen juist voor de jeugd onder de hamer komen.

Ook kan je deze herfstvakantie benutten om de Parelroute in Sint Philipsland te lopen, of mee te doen met de Pluumpotwandeling in Sint-Maartensdijk, een keer te boeren golfen in Sint-Annaland of een bezoekje te brengen aan de Oranjekamer of het Roosevelt Informatiecentrum. De sfeervolle afsluiting van de Week van de Streek is de lampionnenoptocht in Tholen stad op zaterdagavond 20 oktober. Je kan hieraan deelnemen met zowel een traditionele lampion of een ter plekke aan te schaffen ledstick. Kortom je hoeft je zowel als kind en als volwassene beslist niet te vervelen.

Dit is alweer de vierde editie van de Week van de Streek die Stichting Tholen Beter Bekend samen met Streekmuseum de Meestoof organiseert. Door gezamenlijke promotie van een gevarieerd aanbod aan binnen- en buitenactiviteiten komen de vele mogelijkheden die Tholen te bieden heeft bij een breed publiek onder de aandacht. Elke dag van de week is er wel iets te doen en te beleven. Sommige activiteiten worden gratis aangeboden, aan andere zijn kosten verbonden. Soms is het ook nodig om je vooraf aan te melden.

Alle details en een overzicht van het complete programma vind je op www.eilandtholen.nl