Thoolse lampionnenoptocht

Datum: zaterdag, 20 oktober 2018

Tijd: Stat is om 19:00 uur

Ondanks dat de stichting inmiddels al begonnen is met de voorbereiding van de havendagen van 2020, begint het een traditie te worden: de lampionnenoptocht in Tholen stad.

Eén van de evenementen van Stichting Tholen Sterk waarover zij tot nu toe alleen nog maar van succes mogen spreken. Ook de optocht van aankomende zaterdag 20 oktober heeft qua telling van bestelling van de lampionnen via de scholen het deelnemersaantal weer overtroffen, “want ook dit keer lopen we wéér met meer dan 600 personen over straat” meldt voorzitter William van Leeuwen trots. Nieuw is dat er geen fakkels meer in de optocht gebruikt worden, maar gekleurde led-sticks. Een stuk veiliger en zorgen voor een magisch effect, aldus de organiserende stichting.

De optocht start deze keer om 19.00 uur in de Prins Clauslaan en zal via Ten Ankerweg > Jonkheer van Vredenburglaan > Rosmolen > Watermolen > Gemaalweg > Hertenkamp > Zuid Oudaan > Oudelandsepoort > Oudelandsestraat eindigen op de Markt. Daar wordt het publiek nog getrakteerd op een gezamenlijk optreden van circa 100 muzikanten gevormd door de muziekverenigingen Concordia Tholen, Euterpe Sint-Maartensdijk en Accelerando uit Sint-Annaland.

Heb je een eigen lampion, sluit dan gewoon aan, meedoen is gratis! Alle vormen van lichtjes zijn welkom (zolang het maar geen fietsen of wagens zijn !)… wees creatief 🙂
En uiteraard is iedereen uit de Gemeente Tholen van harte welkom.

Het evenement vormt de afsluiter van de Week van de Streek, een week die een gevarieerd aanbod biedt van binnen- en buitenactiviteiten in de Gemeente Tholen. Op elke dag van de week is er iets te doen en te beleven.

Voor meer informatie kun je Tholen Sterk volgen via de facebook-pagina: www.facebook.com/tholensterk of website www.tholensterk.nl