Home Thoolse Bierfestival

  Thoolse Bierfestival

  466
  0
  Datum: zaterdag, 18 mei 2019
  Tijd: 00:00 - 00:00
  Locatie: De Meulvliet in Tholen

  Op zaterdag 18 mei wordt de tweede editie van het Thoolse Bierfestival in sport-en Gemeenschapscentrum Meulvliet in Tholen gehouden.

  Vanaf 14.00 uur tot 22.00 zijn er weer een aantal mooie brouwerijen, met elk weer hun diverse bieren te bewonderen en uiteraard zijn deze weer te proeven. Ook is er een programma met entertainment beschikbaar.

  En uiteraard zijn er ook andere dranken verkrijgbaar voor de niet bierliefhebber. “Al kunnen we dat ons bijna niet voorstellen, met de hedendaagse biercultuur, waar in allerlei soorten en smaken beschikbaar zijn”: aldus de organisatie.

  Marlies Draaijer ( ’t Wienuus Tholen)en Charel Wolvekamp ( Meulvliet) hebben de afgelopen maanden de handen weer uit de mouwen gestoken om een fraai pallet met brouwerijen, tijdens deze tweede editie, te presenteren. In ieder geval zijn er brouwers uit Steenbergen, Dinteloord, Tilburg en enkele uit België present. Zij nemen elk weer diverse bieren mee. Verklapt kan worden dat er weer mooie exemplaren tussen zitten, met mogelijk ook enkele primeuren.

  De organisatoren prijzen zich ook gelukkig met een tweede deelname van o.a. Heer van Oranje en Kristonian en het toonaangevende Slot Oostende en Emelisse uit Goes. Een brouwer die inmiddels ook een behoorlijk deel van zijn productie afzet in het buitenland. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Er zijn namelijk ook lekkere hapjes en hapjesplanken te verkrijgen. Maar, nieuw dit jaar, is ook de aanwezigheid van een aantal Foodtrucks op het grasveld voor Meulvliet. Waar bezoekers een lekkere maaltijd, hamburger, saté en meer kunnen verkrijgen.

  Om het verhaal compleet te maken is er deze dag ook nog entertainment geboekt. Uiteraard zijn de brouwers en hun bieren de hoofdzaak, maar de organisatoren hebben er alles aan gedaan om er een super gezellige dag van te maken, die ook voor niet bierdrinkers de moeite waard is.